arzucengiz Arkadaşlar kızım 5 buçuk aylık. Yüzüstü dönmüyor. Hocamız yere çok koymuyorsunuz sanırım dedi. Aslında fazla olmasada koyuyorum. Genelde koltukta, yatağın üzerinde vs. Yüzüstü durmasında sıkıntı yok ama ne yaptıysak döndüremedik. Tavsiyeniz var mı ?
minikannsi arzucengiz yani benim bebişte 5 ay 6 günlük kendi dönmüyor, sadece bu ara bı şeylere uzanma yana hafif dönme var, ben kendim bacaktan koldan tutup itiyrm dönüyor öyle, sorun etmyrm zamanla olacaktır 🙏
sosyologsmom arzucengiz sırt üstü yere bırakın oyuncağını da başının çaprazına yukarı doğru koyun onu almak için dönmeye başlayacak biz o şekilde 4 ay 10 günlük falan tam döndürebildik bebeğin uğraşması için alan bırakmak lazım
zhr61 arzucengiz benim kızım 10 aylıkken dönmeye başladı 12 aylıkta emekledi şimdi tutabilene aşkolsun 😅
Fatma2742 arzucengiz her bebeğin ilerleyiş şekli farklıdır 5 yaşında yeğenim var daha konuşamıyor mesela sürekli yüz üstü etkinlikler yapıp kendi elinizle donderin bir yerden sonra alisacaktir
arzucengiz minikannsi bende ayaklarını tutuyor, hatta bu aralar ayak parmaklarını ağzına götürüyor o ara top gibi oluyor ya tam diyorum belki döner kolay olur ama yok
admn Bizde aynı durumdayız 6 aylık olcak 11 inde ama daha yok bazen çok moralim bozuluyor yani yan tarafa dönüyor oyuncak için falan ama sırt üstünden yüz üstüne yada yüz üstünden sırt üstüne geçemiyoruz . Ellerini yana açıyor yüz üstündeyken ve mızlamaya başlıyor
sosyologsmom admn yerde onunla zaman geçirmeyi denediniz mi ben yan tarafına yatıp bana dönmesi için bekliyordum oda etkili olmuştu mesela sonra diğer tarafına geçmiştim birde karın üstü durmayı sevdirmek lazım karın üstü bırakıp bir sağa sola deli gibi hareket ettiğimi biliyorum boynunu tutmayı sevsin diye çünkü bu dönme olayı boyun kaslarının gelişmesine de bağlı
arzucengiz admn evet evet bizimde öyle, bende çabalıyorum ama sadece bir şeylere uzanmakla yetiniyor 🙈
arzucengiz sosyologsmom tam anlamıyla bunu yapıyorum ama başarılı olamadık henüz. Hocamız sizde yanına yatın dedi onuda deniyorum ama sonuç aynı..
arzucengiz sosyologsmom yüzüstü durmayı aşırı sevmese de yapıyor. Öyle oyuncaklarıyla vakit geçirebiliyor. Ben yanına yatıyorum bakmasını istiyorum, konuşuyorum vs. Ama bu yanına yatmayı 1-2 gündür yapıyoruz..
sosyologsmom admn yan yana yatın yerde elinizle sırtını dedtekleyin dans eder poziyonda sırtına pış pış yapın yan durmaya alışsın pozisyonu görsün elini yüzünüze koyabilirsiniz sonra bırakın tekrar etmeye çalışsın
minikannsi arzucengiz bugün başladı dönmeye, bizde hiç ayakları tutabilme kadar kivrilma olmadı bundan sonrada olmaz galiba, zamanla yapiyolar bı şeyler 🙏😍
arzucengiz Fatma2742 tabiki haklısınız sadece belki farklı tavsiyeler olur diye fikir almayı deniyorum 😊