Elifin-annesi Benim kızım 2 yaşında su gibi konuşuyordu fakat oğlum 2 yaşında anne baba bile demiyordu kreşe gönderdim şu an 2.5 yaşında kendini az çok ifade edebiliyor , hatta eskisine göre çok iyi konuşuyor , ama şu an kreşe gitmiyor kriz geçiriyor resmen
mobesebesir Zeyno123 oğlum 3 yaşına şuan konuşuyor hele 2 3 aydır dili epey acildi. Kreşe gönderin etkisi olacaktır. Bi akrabamizin torununun anne baba ayrıldı çocuk baba da kaldı. Annede kaldığı süre içerisinde konuşması yokmuş sadece anni ve bebis dediğini söylüyorlar di geçen gün gördüm gayet güzel konuşuyordu
karadenizl Zeyno123 şaka gibi ama büyük oğlum konuştuğunda 4.5 yaşındaydı cnm götürmediğim yer kalmamıştı en son ırsi dendi Çok üzülüyodum ama değişen bişe olmamıştı etkinlikler kitaplar haftada bir oyun grubuna götürüyordum yinede bizimkine faydası olmamıştı Şuan 9.5 yaşında maşallah konuşmaya başlayınca susmuyo ama hala efendi bi çocuk ağır başlı küçükken de öyleydi
iki_prens_annesi_ Zeyno123 bol bol Park oyun parkı gibi sosyal edebileceğin yerlere götürün cevrenizde varsa yaşı yakın çocuğu olan arkadaşlariniz davet edin gelsinler siz gidin imkan varsa tabiki sosyalleşmeden konuşmaz diye düşünüyorum
BuzluKahve Zeyno123 Benim oğlum çok erken konuştu. En büyük etken dışarıda çok zaman geçirmemiz bence. Yaz kış soğuk rüzgar hiç sakınmadan herrrr gün dışarı çıktık. Bebek arabası hiç kullanmadım, hep yürüdük. Yeri geldi 50 metre mesafeyi 50 dakikada yürüdük. Yerdeki yapraktan, uçan kuşa her şeyi konuşurdum anlatırdım incelerdik. Yolda gördüğümüz herkesle de konuşurduk. Sosyallik çok fayda sağlıyor her anlamda.
annesininkurabiyesi Zeyno123 2 yaş oğlum baba dede bitti gitti git cik cik ham ham mama meme hav hav kek çiş abu(abi) aba (abla) eşeğe ata deehhh diyor aklıma gelmeler bunlar ya her şeyi biliyor anlıyor ama konuşma yok
Tinymom55 altioktuana kelime var anne baba dede abla süt gel git nene annane köpek kedi fil aslan yeşil bunun dışında da var ama onlara tam dili dönmediği için ablamıyoruz cümle kuruyo ama anlamıyoruz en fazla anne bak anne su aaa orda gibi cümleler kuruyo