hasibe04 Hanımlar oğluma menenjit aşısı yaptırmak istiyorum ama belli bir ay aralığı varmı şuan 2 aylık biraz büyüyünce de yaptırabilir miyim
likeli hasibe04 menenjit aşılarında takvimi doktorlar belirliyor o yüzden çok değişkenlik gösteriyor. Menenjit aşısında bir yaş sınırı yok zaten ama 1 yaş öncesinde başlamak hastalıktan korunmak açısından avantajlı oluyor. Biz 3. Ayda başladık yaptırmaya son doz 13. Ayda toplam 2 farklı aşı 6 doz yapılacak benim kızıma. Bazen 4 doz yeterli diyor doktorlar. 1 yaşından sonra başlanırsa doz sayısı düşüyor bildiğim kadarıyla.
Yyagmur3 hasibe04 geç kalmış sayılmazsınız 3. Ayda başlıyor menenjit aşıları. Biz 3. Ve 5. Aylarda 2 doz yaptırdık, son 2 doz kaldı. 3. Dozu bu ay 13. Ay da yaptıracaz 4. Doz 15. Ayda olacak.
seymayldz12 likeli aşıninin 2 sinide ayni gun mu vurdular bazilari sadece 1 vurduruyor emin olamiyorum
Betulsark Bu hangi menenjit aşısını aldığınız ile alakalı ne dense yanlış yönlendirme olur farklı markaların aşısı var hepsinin ayi ve dozu farklı
tgccgrr Genelde 5. Ay başlatmayı uygun görüyorlar 2. Ay da vurulabilir ama bence çok küçük aşılar zaten bazen meme reddi falan yapıyor bence bekleyin
likeli seymayldz12 farklı aylarda yapılıyor kızıma. İlk postta 3. Ay demişim ama 2. Ay başlamışız alıya Nimenrix 2-4-12. Aylarda bexsero 3-5-13. Aylarda şeklindeymiş bizim takvim. Aynı gün olan da çok var. Nimenrix çok ağır bir aşı değil bence kızımda sadece biraz halsizlik oluyor sonrasında o sebeple aynı gün olsa da çok problem yaşanmaz bence. Bexseronun daha çok yan etkisi oluyor.
evrenkus ve 5. ayda ikisini bir yaptırdık hiçbir sorun olmadı, son dozlar 13. ayda. Takvimi çocuk doktorunun belirlemesi lazım, ben eczaneden alıp sağlık ocağında vurdurdum aşıları.
asrinhatasi hasibe04 menenjitin bir aralığı yok ama rota aşısının var. 3 ve 5te rotarix yaptırdım. 7,9,21.de bexsero(menenjit), 13.ayda nimenrix(menenjit) şeklindeydi takvimimiz.