Kuru mu öksürüyor balgamlı mı. Kuru öksürüyorsa gıcık yapmış olabilir odası havasız veya nemsiz kalmış olabilir malum petekler açıldı. Eğer öyleyse buhar makinesi öneririm yoksa dolaptan buz al bi kase içine koy odada erisin o da nem sağlıyormuş.Buzun da yoksa en azından camı aç havalansın odası, genelde de petek üstüne su koymanı tavsiye ederim. Gelelim balgamlı öksürüğe maalesef onda tek çare balgamı atmasını sağlamak serum fizyolojikle burnunu temiz tutmalısın nebülazatör varsa onunka serum fizyolojik solumasını sağlayabilirsin sınrasında sırtına vura vura balgamı atmasını sağlayabilirsin. (Osman gönlüal bakgam videosu güzel anlatıyor) Belki iğrenç gelicek ama ben çok balgamlı hastalıklarda yüz üstü çevirip ağzına gelen balganları elimle alırdım ağlarken öylelikle atlattık hep çünkü çocuk bilmiyor balgam atmayı. Kusacak nerdeyse dediğin için boğazına balgam takıldığını düşündüm açıkcası
Yastıkta yatırırsan rahat eder belki
Bi de köpek havlar gibi dedikleri bi kuru öksürük var onda da en iyi gelen şey soğuk hava cama çıkarıp hava aldırmak lazım hava soğuk değilse de buzluğu açıp soğuk havayı solusun demişti doktorumuz
Hastalık vs pek detay bilmediğim için ihtimallere göre yazdım canım çok geçmiş olsun 🙏🏻