maveraben büyük parçaları senelik alıyoruz. Mesela ayçiçek yağı (25 litre), zeytinyağı (20 litre), çay (15 kilo), bakliyatlar (kuru fasülye, nohut, barbunya gibi (10ar kilo alırım haşlayıp buzluğa atarım) onun dışında sebzeler için mutlaka pazara gitmeye çalışıyorum (haftalık minimum 500 lira pazar bütçem), et harcamasını eşimin yemek kartı var setcard aylık olarak yatıyor zaten gidip Gürmar’dan alıyoruz ette kullanıyoruz o ödeneği. Bu sene zeytinin kilosu pazarda 120 lira falandı gözüm kesmedi kırıp kuracaktım kaç kere niyetlendim kızımdan uğraşamam seneye kurarım artık dedim. Mesela 5 kilo zeytin kursaydım benim 1 senemi götürürdü. Yani benim çözümüm küçük parçaları markete ayırmak büyük parçaları toplu halletmek çünkü zaten gidiyor en azından büyük kalemlerden kurtarmış oluyorum. Bu da aile evinden bende alışkanlık evlendiğimizden beri böyle yaptık eşimin garibine gitmişti ilk başlarda ama şimdi kendisi hesaplıyor kar zarar 😬