Defalarca kez post açtım bu konuda ama gerçekten artık sabrım tükendi oğluma kızmaya başladım yapamıyorum artık tükendim 😌
28 aylık oğlum var ve ciddi şekilde uyku sorunumuz var asla düzenimiz yok bir çocuğun uyumaması gereken saatler de uyuyor uyuması gerektiği saatler de uyumuyor. 20 dk fazla uyuduğunda bedelini saatlerce uyumayarak ödüyoruz.
Dün öğlen 3 de uyudu 4 de uyandı gece 12e kadar uyumadı neyse zar zor uyuttum bakım abartmıyorum daldıktan sadece 20 dk sonra ağlayarak uyandı ve bir dana asla uyumadı sabah 4 e kadar inanılmaz bir enerjiyle koşturup durdu 😌 emzirmiyorum, emzik de yok sadece sallayarak uykuya geçiyor bunu da bıraktıramıyorum kaç defa denedim günlerce direndim ama hep başarısız oldum çünkü verilen tüm tavsiyelere uyduğum halde oğlum saatlerce direniyordu en son 2 salladıgımda uyuyakalıyordu pes ettim.
Bugün doktora gittik annesi demek ki artık öğlen uykusuna ihtiyacı yok bırakalım dedi tamam hocam dedim karar verdim ve uyutmadım akşam 19.00 civarı afedersiniz lavaboya gittim geldiğim de odasında yerde uyuyakalmış neyse tamam dedim sakin kal çocuğa 30 dk uyuma fırsatı ver demem ki gençten dayanamadı o 30 dk uyuduğu ıcın kiiii zar zor uyandırdım saatlerce uyumadı 12 de uyudu ve 2den beri uyanık uyutamıyorum.
Gün ıcınde boyama yapıyoruz resim çiziyoruz oyuncaklarıyla oynuyoruz hava güzelse dışarı çıkarıyoruz çok fazla kuzenimiz var mesela bazen biz gidiyoruz bazen onlar geliyor oymuyorlar ne bileyim enerjisini atıyoruz yatmadan önce düzenli olarak yaptığım şeyler var yemek yediririm duş aldırırım masaj yaparım biraz kitap okurum veya hikaye anlatırım biraz birbirimizi öperiz vs sonra uyuturum yani buna rağmen neden uykuya geçemiyor 😌 annem nazar var dedi okuyoruz eşimde bende hatta rica ediyorum öyle annem falan da okuyorlar ne bileyim yani artık dayanamıyorum.. çevremde söylediğim zaman genel olarak herkes çoktan bu durumu aşmış olmalıydı diyor ne bileyim hepsi çocuklu anneler benden tecrübeliler gece kesintisiz uykuya çoktan geçmiş olmalıydı diyorlar 😌 eşimde evde değil vardıyalı çalışıyor gecenin bu saatinde tek başıma kalkmış çocuğu sallıyorum korkuyorum da zaten
Çok yoruldum artık gece uykusu almayı özledim gündüz zaten asla uyuyabilen biri değilim uyuduğum zaman sersem gibi oluyorum