tontis bende tam olarak bu sebepten sezaryen oldum. Ama çatı darlığı vardı ve pelvis kemiği olması gereken yerden asagidaymis. Bebeğim zayıftı vakum kullanırım bebek sıkışır yoksa bu da bebeği riske sokar dedi. Mecbur sezaryen oldum. Ama doktorum en baştan beri normal dogumcuydu sen yaparsın diye gaz veriyordu bende en sonunda dedim zaten sezaryen istemiyorum normal istiyorum dedim. Biz böyle 39. haftaya kadar geldik. Çatı muayenesinde sezaryene döndük. Eğer sezaryenci olsaydı 39a kadar bekleyip riske atmazdı. Çünkü 38. Haftam da bayram vardı 9 günlük tatil. Ve 39. Haftada benim nst de sancim vardı 3 cm acilmam da vardı.
Ayrıca 40ımda kendi doktoruma kontrole gidemedim şehir hastanesine randevu alıp başka bi doktora gittim( devlet hastaneleri sezaryene karşı biliyorsunuz ki). Orada ki doktor bana alaycı bi tavırla neden sezaryen oldun dedi. Kendi doktorumun söylediklerini söyledim. Vajinal muayene yaptı o gün bana o doktor. Muayene sonrası bana “evet çatın gerçekten çok darmis ve pelvis kemigin bayağı asagidaymis” dedi.
Kendine öyle bi doktor bul ki gözün kapalı güven ona