bebegimgeldi Ekgidaya ne zaman basladiniz kızlar doktorum 5 bucuk aglikken tadimlara başlayabilirsin dedi dün, siz hangi sebze ile basladiniz
dayes bebegimgeldi 5 aylıkken patates ile başladım 3 gün kuralıyla ilerledim sonra sırayla kabak ve havuç
bebisilay bebegimgeldi ben brokoli ile başladım. Buharda haşlayarak çatalla ezerek verdim. Sonrasında havuç kereviz elma tatlı patetes en son da bugün balkabağı haşlayıp verdim. Elmayı haşlamadım 3 gün kuralına da uymadım cam rendede rendeledim. Alerjik olmayan gıdalar icin ve bebeğim o gıdayı yediyse reddetmediyse 3 gün kuralına uymuyorum ben
crybaby bebegimgeldi kabakla başladım ben beşinci ayda sonra havuç, patates,bal kabağı, yoğurt, brokoli, kereviz, salatalık, elma, armut, muz.yulaf… derken şimdi karıştırıp çorba vs veriyorum
dayes bebegimgeldi öğün olarak değil de tadım olarak ilerledik o yüzden evet günde bir kere denedim. İlk gün bir tatlı kaşığı denedim, ikinci gün iki tatlı kaşığı, üçüncü gün üç şeklinde.
crybaby bebegimgeldi ilk başlarda çok yiyemiyor zaten doktor bana yediği kadar ver demişti şaşırmıştım ama baktım ki max bir tatlı kaşığı anca yiyor gün geçtikçe artıyor tabi
heygorl bebegimgeldi evet her şeyde 3 gün kuralına uymalısınız bir çay kaşığı bir tatlı kaşığı bir yemek kaşığı kadar ben havuçla başladım kabak patates vs öyle ilerledi
26merve26 bebegimgeldi 😂emzirme bebek her istediğinde emecek 8. Aya kadar, ek gıdada ilk 1-1.5 ay tadım ayıdır önce her gida önce 1. Gün 1 çay kaşığı 2. Gün 1 tatlı kaşığı 3. Gün bir yemek kaşığı olarak ilerleyin önce yoğurt veya sebzeyle başlayın en son meyveye geçin günde 1 kere öğlen saatleri emzirdikten 2 saat kadar sonra tadım yaptırın yoksa karnı tok olur istemez sebzeler mevsim sebzeleri yada bulabildiğiniz sebzeler kabak havuç patates tatlı patates brokoli karnabahar vs gibi tek tek tattirin sebzeler bitince meyveye geçerken önce bir de yumurta tadımı yaparsınız sadece sarisi kahvaltı baslarsiniz, sebze corbalarina başlarsınız bu da 7.5 aya falan tekabul ediyor öğlenleri çorbasını verir öğleden sonra meyvesini tattirirsiniz çorba dediğim 1 kase bitiremez yarım çay bardagi belki 1 çay bardağı anca bitirir 8. Ay gibi her akşam yoğurt vermeye başlarsınız eder 2 ana öğün 2 ara öğün çorbaları cesitlendirirsiniz mercimek ezogelin yayla tarhana o esnada kıymaya baslarsiniz tavuk suyuna et suyuna baslarsiniz (meyve ve yoğurt ara öğün), 9. Ayda ufak ufak sulu yemek denemelerine geçersiniz kıymalı taze fasulye, tavuklu bezelye, tavuk sote gibi ilerlersiniz 10. Ayda 3 ana 2 ara öğün oturmuş olur Sebzeler buharda pişmiş çatalla ezilmiş (püre yapilmadan pütürlü halde) üzerine zeytinyağı gezdirerek meyveler çiğ halde cam rendeden geçerek yoğurt da mümkünse kendiniz yaptığınız olacak afiyet olsun bebise
m-ergin1 26merve26 yaaa okadar bilgilendirici olduki nasıl bu süreci yönetecrğimi bilmiyordum teşekkür ederim yalnız miktarı arttırırken gün gün 2 öğün şeklindemi bir sebzeyi tattırıyim
Betulsark Her çocuk aynı değil ben 5 ayi bir hafta doldurmuştu kızım yemeklere saldırıyordu normalde sebzeyle başlayın der herkes ama benim doktorum meyve ile başla çocuk önce yemek yemesini sevsin dedi meyveler ile başladık sebze ile devam ettik falan derken kızım yemek pek ayırmaz su an canının özellikle istediği bir şey yoksa. Ama tarhana çorbasını ilk günden beri çok sevdi ikinci haftasında verdim bugün hala sabahları kalkıp çorba ister
26merve26 bebegimgeldi rica ederim yani her bebek eşsiz yer yemez neyi ne zaman vereceğinizi siz karar vereceksiniz umarım güzel bir süreç geçirirsiniz çokta kasma yani işte arada yediklerinizden verin falan alerjik bi durum yoksa yemiyorsa zorlamayın emiyorsa çok kaçırıp sütten mahrum etmeyin 🥰🌼
Betulsark bebegimgeldi evet işte orda doktor ve bebek uyumu çok önemli her bebek için hersey geçerli olmuyor maalesef çok katı kurallar söylüyor insanlar böyle böyle olmalı evet belki öyledir ama o bebek bunu kabul etmiyordur bende baştan çok kari hır şekilde ilerlemeyi planlamıştım ama biraz akışına bırakmak lazım benim kızım 8 aylıkken normal tane yiye bıkıyordur görümcemin kızı 10 aylık daha anca yiyor. Bi kaç yol deneyin bebeğiniz neyi kabul ederse öyle devam edersiniz