gizemaylam Bebeğimin doğum kilosu 2400 du 2200 e kadar düştü 1 ay erken doğdu 3 ay 18 günlük 5600 kilo şu an kilo alımı iyi mi kötü mü anlayamıyorum bizim gibi düşük kilo ağırlığında doğan bebekler kilo takibini nasıl yaptınız anneler
Hafsaannesi gizemaylam benim kızım da aynı doğdu 1 ay erken ve 2400 gram bana 4.ayında doğum kilosunun 2 katı olması yeterli diyorlardı benimki de 5500 gramdı hatta çok ağladığı için hazımsızlık olabilir kilosu fazla dediler. Şimdi de 6 aylık 6500 de kaldı kilo almıyor ama normal diyorlar.
gizemaylam Hafsaannesi bebekler 4-5 aydan sonra hareketlenmeye başladıkları için ilk aylara göre kilo alımları yavaşlıyor sadece anne sütü ile besleniyorsa kilo alımı gayet iyi
Hafsaannesi gizemaylam mama da vermeye başladım alerjik de bir bebek prematüre olduğu ek gıdaya geç başlayacağız Şu ara kilo alımı dursa da sıkıntı olmaz dedi doktorum
Hafsaannesi gizemaylam evet 7. aya yakın başlayacağız duruma göre belki daha geç Çünkü kızımın alerjisinden dolayı tuvaletinden kan geliyordu. Doktorumuz da prematüre olduğundan bağırsaklarının daha tam sindirime uygun olmadığını söyledi. Bekliyoruz 6 ay 21 günlükken başlayacağız tadımlara.