momandad_16 benim kizimla aynı yastalar bizim de ciddi boyutta sorunlarımız vardı asla yemiyordu öncelikle sebebini bulun yani neyden kaynaklı yemiyor neleri yemiyor benim kızımin duyusal hassasiyeti var dolasiyla karışık yiyeceklere tahammülü yok, ıslak yiyeceklere bazı renklere vb onu bulunca daha kolay çözülüyor ben rutin olarak ilk başta meyve yemeyi koydum ki onu da yemezdi (çikolatayı bile tukururdu) mesela her akşam piknik yapiyoruz diyerek belli bir meyveyi tuketiyorduk yemiyordu başlarda ama sevdiği bir yiyeceğin yanında sunuyordum onun şarkısını açıyordum mesela portakal şarkısı gibi yine meyve kartlarından portakal kartıyla meyveyi esletiriyordum gibi zamanla dokunmaya ve zamanla da denemeye başladı meyve en kolay açılan şey oluyor bir de çocuklar çıtır şeyleri sevrler ben deneme yanılma mücver yapiytoum makarna lutfenin mücver karışımını kesinlikle tavsiye ederim lezzetli oluyor sanırım içine bir yumurta kırıp istediğim sebzeyi ince doğrayıp yediriyorum ki normalde asla yemez bir iki istemedi sonra beğendi çünkü hem çıtır yapıyorum hem lezzetli bir de makarna lütfen markasının besin mayasını çok kullandim bariz iştahı arttı çocuğun sürekli yiyecek ister hale geldi yediği ne varsa içine katın anlayacaksınız demek istediğimi☺️ yemek konusunda çok muzdarip olduğum için uzun yazdım kusura bakmayın ama hem önemlisi asla yemekle ilgili stres yapmayın çocuk bunu fark ediyor ve kullanıyor yemedin mi tamam annecim sen bilirsin dediğinde sıkıntı yok ama diğer türlü ilgi çekmek için ile yememeyi tercih edebiliyor ilaç konusunda da bizde ayniydik kandirmiyorhn ama bir şarkı belirledik mesela baby shark ilaç içeceği zaman onu açıyorum kovalamaca oynuyorz ve o güçlü bir köpek balığı olmak için sihirli iksirini içiyor 🪷