kuzeysmom4 Bebeğim yakında 5 aylık olacak. Bu dönemde bebekleriniz neler yapmaya başladı, onlarla hangi aktiviteleri yaptınız, destekli oturtmaya başladınız mı, ek gıdaya geçtiniz miiii bilgilenmek isterimmm
yaraliceylanim kuzeysmom4 ben 3. Ayda destekli oturtmaya başladım benim bebeğim de 5 aylık olacak sulu aktivitelere başlamayı düşünüyorum şu matı aldım ama pek sevmedi belki onu tekrar değerlendirmeye çalışırım
Baybyuras kuzeysmom4 her çocuğun gelişimi farklıdır tabi benimkisi daha dönemiyor yüzüstünden sırt üstüne o da canı isterse bu 5 ay 18 günlük şu an ayakları üstüne basıyor puuff diye üflüyor adım atmaya çalışıyor uykusu hâlâ düzende değil uyanıyoruz sık sık diş kaşıntılarıda olmadı ama bazıları bu ay kaşıntı sulanma yaşıyomuş anne babayı görünce sevinme şekli değişiyor artık daha net tanıyor sizi espirilere gülüyor falan aklıma gelen bu kadar
yarenozkk kuzeysmom4 bugün 5 ay 4 günlük oldu ve rota menenjit aşılarını olmaya gittik 2.dozlarını o sırada doktorum bilgilendirdi normalde 6 aya kadar gerek yok bebeğinin her şeyi güzel gidiyor ama eğer ki yemek yemeye istekliyse ki seninki biraz obur eğer isterse yoğurt, meyve suyu, meyve püresi şeklinde yavaştan verebilirsin daha sonra biraz biraz sebzelere geçersin dedi kızım 2.5 aylıkken domuz gribi olmuştu genel testlerinde alerjik olduğu çıkmıştı o sebeple ek gıdada dikkatli ol acele etme az az ver demişti yani bu ay içinde çok abartmadan dediği sıralamada gidicem onun dışında oturtabilirsin bir yeri batmaz dedi zaten oturmaya çok istekli 4.ayın başından beri oturuyor destekli olarak tamamen desteksiz 6-7 ay arası bekliyor çünkü mama sandalyesinde ne zaman oturacak dediğimde 6-7 ay arası demişti
kuzeysmom4 yaraliceylanim benimde bebeğim su matını pek sevmiyordu ama bu ayda çok ilgisini çekmeye başladı. Hatta onun sayesinde yüz üstü dönmeye başladı. Ben hala oturtmaya korkuyorum ama bebiş oturmak istiyor🥺
aslanannesiiii06 yaraliceylanim biz hiç o sulu matı sevemedik. Borcam içerisine ılık su doldurup oyuncaklarını koydum yaklaşık 2 aydır onunla oynarken çok keyif alıyor tavsiye ederim
yaraliceylanim kuzeysmom4 niye korkuypsın ki isteği varsa kalça problemi yoksa gayet güzel oturur 😇 bakalım bende denicem 5. Ayında şuanda da ilgisini çekmiyo
kuzeysmom4 yaraliceylanim biraz pimpirikliyim sanırım doktora gidip onay almadan denemeye korkuyorum 🥲
yaraliceylanim kuzeysmom4 kuşum sürekli doktor onayı ile gidemezsin annesin em iyisini sen bilirsin iç güdüleri ne en örnmlisi evladına güven. O zaten ne yapabilecek ise onu uapmakçin sinyal veriyor doğrı zamanı zaten sana evladın veriyor biraz da araştırırson tabi ki bitti gitti 😇
kuzeysmom4 yaraliceylanim ilk bebek olduğu için sanırım gözümden sakınıyorum, ama haklısınız biraz akışına bırakmak lazım, teşekkür ederim 🌸
yaraliceylanim kuzeysmom4 benimde ilk bebeğim ilk aylar aşırı sakındım başımkza gelmeyen kalmadı o yüzden artık o kadar pimpiriklenmiyorım herşey onlar için ama unutma onalrın en iyi doktoru yine kendileri 🌺
kuzeysmom4 yaraliceylanim bişey sorucaaam, bebeğim sırt üstü uzanırken kendini yüzüstü çevirmeye başladı ve bu hareketi sürekli yapıyor, az önce uyuttum beşiğine koydum uyanıp yaptı hemen. Gece yapar diye biraz endişelendim sizin var mı bir öneriniz 🥹
bgunes kuzeysmom4 aynı şey bizde de var canım . Yatağı çok yumuşak olmasın . O kendini kurtarır artık dönüyor çünkü
yaraliceylanim kuzeysmom4 yapsın neden korkuyosun ki ben sırt üstü yatırıyorım sabaha kadar yan dönüyor sağa dönüyor sola dönüyor sırt üstü dönüyor pek yakında öğrenince yüz üstü de dönecek bir kaç gün biraz dikkat et genelde bir sprın olmaz onlar kendini her türlü kurtarır . Nasıl rahat edecekse öyle uyumak istiyolar istediğin kadar engelle yine yapacaktır ayrıca artık çokta küçük değiller üzerine battaniyesi gelince kendi eli ile itiyor be bunu uykuda yapıyor alıştı ve anlayacak kadar büyük artık bence :)
bgunes Ah atağı bizi mahvetti ve hala suruyor bebeğim 5 ay 8 günlük. Tek tarafa dönüyor şuan diğer tarafa da zorluyor. Döndüğü zaman tekrar sırt üstü daha donemiyor. Destekli çoktandır oturtuyorum . Günde 10 dakka 10 dakka şeklinde yaklaşık 3 kere mama sandalyesine oturtuyorum . Ek gıdaya başlamadık ama bu hafta başlayacağım bebeğimin alerjisi var biraz daha erken başlıyoruz o yüzden. Uyku düzenine gelirsek öyle bişeyimiz yok . Vardı ama Ataktan sonra yok oldu . Gece her saat başı kalkıyor ben ruh gibi geziyorum artık evde . Diş sancıları baya arrtti
kuzeysmom4 bgunes uyku düzeni bizimde aynı gece her saat başı uyanıyoruz malesef. Diş sancısı ateş yaptı mı hiç?
kuzeysmom4 Baybyuras evet her bebek farklı tabii, sizin bebiş emeklemeden yürüyebilir bazı bebekler hiç emeklemiyor direk yürüyor. En güzel yanı o gülüşler. 🫠🌸