Handekrli Rota vırusu asısı gereklımı cıddı anlamda onmli bışi olsa devlet mecburı yapmzmıydı kafam karıstı
Ates_mami Handekrli bence gerekli. Ben yaptırıyorum. Pahalı ve salgın durumu olmadığı için devlet kapsamında değil. Eğer yaptırmazsanız ve bebeğiniz rota virüsü kaparsa hastaneye yatmak kadar ciddi durumlara varabiliyor. Ağır atlatıyor. Aşılı olursa rotayı kapsa bile evde basit tedaviyle rahat bir şekilde atlatıyor. Çevremde örnekleri de var. Rota aşısı olmayan bir tanıdığımın oğluyla oğlum aynı dönemde rota kaptılar. O çocuk 10 gün hastanede bitap haldeyken biz huzursuzluk bile olmadan birkaç günde atlattık. Tercih sizin ama bence yapılmalı
Egeninannesi28 Handekrli bende bu soruyu cok dusunup işe rota virusu gecirenleri arastirarak başladım ve acil yaptırdık devlet malesef her gerekeni yapmıyor onca ölümcül hastalik var ilaçlarını karşılamadığı
E_ecesuu Menenjit aşisi da ucretli, sizce gereksiz bir hastalik mi? Devlet posetten para aliyo, aşidan da pay almasi enteresan degil o yuzden maalesef. Once rota virus hastaligini arastirmanizi tavsiye ederim, sonra gerekliligini siz dusunursunuz :)
EcemKerem [silindi] biraz geç gibi yine de doktora danışın biz ilk dozu 3.ayda yaptırdık direk 5.ayda da ikinci dozu olucak
Zarifokur [silindi] hayır git yaptır canım ben 3 ay 14 günlükken falan olmuştu ilk dozu sır doktoruna
Kubraeylul19 Bencede yaptırın sözüm meclisten dışarı bu aşı karşıtları yüzünden hastalıklar geri geliyor lütfen cahilleşmesin kimse paralı diye Bi işe yaramıyor denmesin yarın Öbür gün evlatlarınıza bişey olurda keşke dersiniz
Esraaaae Ben ilk ogluma yaptırmamıstım bu yaz rota virusu kaptı oglum ama şükürler olsun biz evde atlatabildik. Şimdi 3aylık olmak üzere bir oglum var kararsızım yaptırıp yaptırmamakta
Zombianne Biz rota geçirdik ve aşımız var buna rağmen zor bir hastalık.. çok şükür aşı olduğu için evde atlattık.. ama kuzenim oğluna yaptırmamıştı 1 hafta hastanede kaldı.. ancak süt ürünleri alerjisi var ise arttırıyor, bunu maalesef doktorumuz söylememişti sonradan öğrendik.