suheyla92 Kofte yaptim ama yiyemiyor biraz kuru olmus. Nasil yumusacik pisirirebilirim? Dana diye mi acaba böyle oluyor.
3kedili2bebekli suheyla92 kuzu kıyma daha yumuşak oluyor kısık ateşte ağzı kapalı yada içine haşlanmış patates koyabilirsiniz biraz yumuşacık yapıyor
Ballikizim99 suheyla92 kuzu etiyle deneyin gerçekten fark ediyor kuzu eti zaten yumuşak olur hem bebek için daha sağlıklı..
Ardenaden suheyla92 kuzu eti yap birde harc sert olmasn yogurunca biraz cıvık olsn icne bn ekmkte koyuyorm pamuk oluyor
Cicektebenimcicekligunlerde suheyla92 Özbek mantısı ve cin mantısı buharda pişiyor ya onun gibi ıslak olmuyor. Suda pişen köfteden daha lezzetli oluyor.
alexab suheyla92 irmik veya ekmek içi, patates bunlar daha yumuşak yapıyor. Ben suda haşlatıp iki çevirim kızartıyorum diğer türlü dışı sert oluyor. Kuzudan yapıyorum zaten kuzu hariç et hiç vermedim.
Ardenaden suheyla92 harc derkej yogurdugun kofteye ddiyorum yani yumurta biraz ekmek hatta ben ekmegi islatiyorum cesmenin altinda sıkiyorum suyunu oyle koyuyorm snra maydonoz karabiber tuz
kimbumadam suheyla92 Son 2 yaptığım benim de öyle oldu kuzu kıyma bu arada , bence yağsız o yüzden oldu Bir de zeytinyağı az koyuyorsan kuru olur. Kıymaya biraz zyağı ekleyip dene🌼 Yumurta sarısı soğan vs de ekleyebilirsin kendimize yapar gibi
mrvfdn suheyla92 ben daha bugun yaptım kuzu etı az irmik kimyon sogan haşladım sonra tereyagdan gecırdım yımusacık ve cok sevdı
_YanakReisinAnnesii suheyla92 köfteyi kızarttıktan sonra çay bardağının dibinde su koyup üzerini kapakla kapatırsanız suyunu çektiğinde yumuşacık olacaktır. Ben ilk vermeye başladığım sıralar bu şekilde verirdim.