baloglummm03 Kızlar nasıl yapıyosunuz pilavcı da ki gibi olmasını istiyorum tane tane anlatı verin gııı
Bcglcn baloglummm03 aşkım pirinci yıka iyice sonra ıslat bi yarım saat. Isladığın suya az bişe tuz biraz limon sık. Bunlr pilavın bembeyaz olmasını sağlıyor. Tane tane olması için de pirinci iyice kavurmalısın. Suyunu da fazla verme. Afiyet olsun 😋
eserekli_kiz11 baloglummm03 benim evimin orda bi abla var tavuk pilav satiyor hic alip yemedim ama git gel muhabbet kurduk ben bi kere gordgmde tavugunu pisiryodu ve dediki bu isin puf noktasi tavugu süt ve sarimsak ile pisiriyorum
_mom baloglummm03 pilavımi önceden suya koyuyorum az bişey tuz. Yarım saat bir saat kadr sonra yağında kavuruyorum biraz üstünü bir parmak geçecek kadr su ekliyorum tane tane geliyor. Tavuğu da tencere at kendi suyunu bırakıyor dibe yapışırse az bı su kendi suyu var zaten sonra haşlanan tavuğu minik minik parçala onu da yağda kızart istersen az baharat at. Pilavını tavuğun suyu ile yapmakta güzel bu şekil yapıyorum ben
_mom eserekli_kiz11 herkes sarımsak yemez ama kokar diye değişik ben sarımsaklı alsam heralde kızardım satıcıya 🤦🏻♀️ çalıştım yerde biri yapardı eşi devamlo yerdim o derece lezzetli ve temiz
lamiakus Valla özel hiç bişe yapmıyorum pirincide kavurmuyorum pirincide suya koymuyorum tane tane oluyor neden sor bakim bi neden çünkü basmati pirinci kullanuyorum direk tane tane 😅
Sulee_ lamiakus en sagliklisi aslında basmati pirinciymis bir kere denemek istiyorum hiç denemedim yemedimde ama kokuyor diyorlar doğru mu acaba kokusu değişik mi bide kavurmadan haşlama gibi yapılıyor sanırım dimi
lamiakus Sulee_ yok ben haslamıyorum yani uzun süre kavurmuyorum yağda iki karıstırıyorum suyunu ekliyorum. Koku falan olmuyor ben tat olarak çok fark göremedim gayette güzel tadı
uykusuzanne__ Pirinci önce sıcak suda ıslatıyorum biraz bekledikten sonra güzelce yıkıyorum sonra güzelce kavurup tereyağ koyorum ve tuzunu suyunu koyup kısık ateşte pişiriyorum çok güzel oluyor üstüne de tavukları koyorum
Sulee_ lamiakus bir deniyecegim bende beğenirsem hep ondan alırım heralde çünkü basmati diğer pirinclere göre daha sağlıklı diye duymuştum
elisa2705 baloglummm03 Pirinc önemli tane tane olması icin BİM efsane yesil paket ondan yaparım yap cokta güzel olur 40’dk suda kalsın sora güzelce yıka yap😃
bikupakahvee baloglummm03 2 tane kalçalı but haşlıyorum sonra didiyorum güzelce yıkadığım pirinçle birlikte yağda kavuruyorym daha sonra üzerine tavuk suyunu ilave edip tuzunu ekleyip demliyorum Süpper oluyor 🤭 her hafta mutlaka yaparım