tamamm
biz ek gıdaya 5 buçuk aylıkken geçtik doktor onayı ile. İlk 1 ay falan tadım yaptim püre halinde verdim ezip 3 gün kuralı ile. Sonra baktım böyle olmayacak ne zamana kadar böyle devam edecek dedim. 6 6,5 aydan itibaren hep yukarida saydığım şeylerden vermeye başladım. Dişleri olmasada damaklari cok sert kuvvetli yemekleri parcalayabiliyorlar. yaninda olun bu süreçte yanından ayrılmayın boğulur gibi oluyorlar ama o reflekstir kendisi geri çıkartıyor. Hemen 2 3 saniye içinde. Benim bebegimde de xok yaşadım bu durumu hala da büyük lokma yutunca öğürüp geri çıkartıp biraz daha ezip cigneyip yutuyor. Ama gozlemleyin eğer nefes alamıyorsa, morariyorsa hemen kaldırın heimlich manevrasi yapın nasil ne yapman gerektigi hakkında bilgin olsun yeter. Panik yapma korkma cok burda yorum okudum bebeği 1 2 yaşına gelmiş hala puturlu katı gıdalar yiyemiyormus nasi alistirabilirim yazmış kac tane anne. Gec kalmış sayilmazsin ama bi an önce başla derim öğrensin cignemeyi yemeyi. Ben hep salatalığın kabugunu bile soyup verdim eline uzun uzun kesip. şimdi kocaman kocaman ısırıp yutmaya çalışıyor bazen evirip çevirip koca salataligi yutuyor görseniz inanamazsiniz. Nasi ama küçüklükten beri alıştığı için işte yiyebiliyor. Şuan 10 aylık güzel yumusacik haşlanmış makarnayı bile yiyebiliyor.
Sakın yalnız bırakmayın ama yaninda olun yeter
Ayrıca doktorlarda o bulamax gibi karışımları onermiyor. Yok yumurta sarısı avokado peynir meynir bu tarz karıştırıp veriyorlar ya besinlerin tadını ayri ayri alamiyor bebekler hiç sağlıklı değil ne yediğini bilmiyor cocuk. Daha önce 1 kere bile böyle bulamac yapmadım Bebeğime. Hep yukarida saydığım şeylerden verdim ayri ayri hepsinin tadını bilsin alsın istedim.