Hepinize merhaba 🌞
Daha önce post açmıştım buna benzer ama şuan durum çok çok farklı maalesef ve ilk bebeğim ilk tecrübem endişelerim korkularım çok fazla var… bebişim 4,5 aylık ve asla yeterli kilo almıyor…. Ayda ortalama 200 gr kadar alıyor… motor sosyal becerilerinde hiç bir sıkıntı yok bıraksam yuvarlana yuvarlana fizana kadar gider çevresine bize tanıyıp tanımadığı görüp duyduğu herşeye aşırı tepkili sürekli gülücük atıyor 🫶🏻 ama kilo asla yeterli değil… şuan 4,5 aylık ve 5.5 kiloda ilk bakışta normal gibi duruyor ama dr’un dediğine göre genel persentile bakıldığında 3. Persentilin altında bir kilo alımı var bu da sıkı takip gerektiriyormuş… mama başlamıştık 17 ekimde ilk 2 hafta 90 larda verdim sonra yetmemeye başladı 120 ye çıkardım üstüne beni emiyor ( artık sütüm ne kadar geliyorsa ama o yutkunmayı emdiği süre boyunca duyuyorum) boyu geri kalan herşeyi vs normal dedi… 2 hafta boyunca mama arttırımı yapıcam sütümü Sağıp bakıcam ve dışkı takibi yapıcam ki 3-4 günde bir yapar ( bence asla normal değil kabızlık yok dedi ama ilk çıkan parça hep margarin sertliğinde oluyor sonrası normal geliyo bunu da dr a söyledim mama alıyor extradan şuan tek başına bir sorun değil ama takip et değerlendiricez dedi) 2 hafta sonra yeterli bir alım yoksa detaylı taramaya girecekmiş bu detaylı taramada neler oluyor ve yani böyle kilo alımı az olup da hiç bir sıkıntı sorun rahatsızlıklar karşılaşmayan var mı aramızda? Bu arada yani 3 aydır felan ağustostan bu yana totalde 600 gra yakın bi kilo aldı gerçekten çok çok az ve dünden beri sadece sütüm yetersiz kalıyor olsun yeterli besleyememiş olayım altında herhangi bir sorun olmasın diye dua ediyorum 🥺