zeynepekmenergun benım kızım anne karnından itibaren emdı tam 14 ay😄çocukların beynının büyük bır kısmı ilk 1 sene cisimleri yenilebilir ve yenılemez dıye ayrıyor sadece çünkü ilkel davranış olan beslenme iç güdüsü asırı çalışıyor aynı zamanda emme sadece beslenme amaclı degıl stres kaygılı durumlarda bebegın kendını bır nevı rahatlatma yöntemi.kızımın bu durumunu doktoruna danıstıgımda elını asla agzından cekmememı söylemişti. Oyun cagına gelene kadar hıc ellemedım çok ağladığında ve çok uykusu geldıgınde yapıyordu kendını yatıştırmak amaclı 6 aylık olduğunda artık oyunlar daha anlamlıydı elını agzına götürdüğünü gördüğüm an parmak oyunu oynuyordum o da yapmaya çalışıyordu böylece benı taklıt etmeye calısınca otomatik olarak elını agzından çekmiş oluyordu kendısı farkına varmadan. Eğer sen elını çekersen ya da büyüdükçe bu hususta uyarırsan etkıye tepkı yapacak daha çok parmak emmeye düşkün olacak ve bu süreç ilerlerse en agır tablo ılerıde yası ne olursa olsun yasadıgı karşılaştığı en ufak bır stres kaygı hayal kırıklığı onu bu davranısa itecek ve parmağını emecek demıstı doktoru o yüzden hıc ellemedım oyunlarla şarkılarla oynaya oynaya tam 14 aylıkken unuttu emme davranısını bır daha da hıc tekrar etmedı