Farukunmuhendisannesi Hanımlar merhaba, bebeğim 5 ay 25 günlük. Doktorum tadimlara başla dedi. Yoğurt veriyorum, sebze meyveye nasıl başlayacağım. ?Ve bu mevsimde neler verilir bilgisi olan varsa yardımcı olabilir misiniz?
Ygtek Farukunmuhendisannesi havuc, patates, kabak ben ilk bunları tattırıcam. Sonra yoğurt ve en son meyve dedi doktorum. Meyve olarakta bu ay elma ve armut. ben bugün havucu buharda pişirdim ezdim verdim. Yarın iki tatlı kaşığı vericem. 3 gün kuralını uygulicam. Sonra çorbalara gecicem. Bende çok acemiyim bildiklerim bunlar :)
Balkiz Farukunmuhendisannesi ben yoğurtla başladım 3 gün yoğurt verdim sonra patates hasladim suyla ezip bi damla zeytinyağı damlatıp 3 gün verdim akşamları yoğurt verdim yine yoğurt her gün verin. Daha sonra patatesin içine havuç kattım yine suyla ezip zeytinyagi damlattim. Şimdi bunlara ek içine yer elması katıyorum. Normalde patates havuc kabak şeklinde verirler ama kabak mevsimi değil ben o yüzden vermiyorum yer elması veriyorum onun yerine bu şekilde gidebilirsiniz meyvelere daha sonra başlayın meyve tadı daha güzel olduğu için sonrasında sebzeye zor adapte olabilir
Farukunmuhendisannesi Ozlemzeynepfaruk karışım olan çorbalara daha sonra başlayacağım ama hangi sebze hangi meyve ne zaman verilir bilemiyorum.
Balkiz Ygtek kabak mevsimi değil omun yerine yer elması verebilirsiniz mevsimi olanlar her zaman daha sağlıklı