ufkum1 Ben bugün bu aşıyı yaptırmak için sağlık ocağına gittim ebe bana çok sakınıyosun yaptırma dedi ne yapacam bilmiyorum yaptıran var mı acaba
Bisaniye ufkum1 yaptırdım. Özel ve devletin karşıladığı tüm aşıları yaptırdım. İnsanın çocuğunu sakınması da millete dert oldu
Burcu35 ufkum1 Bazı ebelerde doktordan bilgili sanıyor kendini ya şaşıp kalıyorum. Bizim ebede öyle aşılar yaptırınca çok mutlu oluyor çocukları korumak gerekiyor neticede heleki menenjit gibi bi hastalıktan allah korusun. Bizde önümüzdeki ay yaptırıcaz inşallah
DorukHilal Bexsero menenjit aşısı menenjitin neyini sakınıyormuşsun acaba ?? Hemşire aşı karşıtı olabilir mi
Tontisimm Ebeler zaten çok biliyor bizim ebe de öyle söyledi sinir oluyorum ya valla yaptır canım kesinlikle aşı önemli hele hele virüsler çoğaldıkça korkar oldum.. bexsero 3 doz şeklinde yaptırdım.. 2 yaşında son dozumuz var yaptırdım içim rahat oh miss
katmerliana ufkum1 bu aşının ıceriginde penisilin varmış ve türkiye de bu menenjit türünden 10 da birin bile altındaymış onu kastederek demiştir orana vurduğunda o asinin korudugu menenjit tipine yakalanma ihtimali 100 de 1 ada 1000 de 1 oranında kısaca. Bende çok araştırdım tıbbi mümessil den eczacisina dr na kadar sordum . O yüzden o şekilde demiştir
[silindi] katmerliana Benim bebeğimi bulursa %100 olur ama o ne olacak. Yaptırıp yaptırmamak ebeveynin kendi tercihi ama bir sağlık personelinin bu şekilde yönlendirme yapmasına çok kızıyorum. Bilgin varsa anlatırsın kararı aileye bırakırsın yoksa susarsın kafa karıştırmazsın.
Yamanoglan katmerliana zaten b tipi menenjit ve w136 olabilir tam emin değilim bu tip menenjit ülkeye giren Arap ve Suriyeli den sebep Türkiye de olan menenjit mikrobunu devlet yapıyor. Ams ülkedeki Suriyeli ve Arap sayısı az mı bence değil o yüzden yaptırmak en iyisi
loringamze ufkum1 valla ben yaptirma taraftarym. hemsiremde kesinlikle yaptir dedi ben cocgma yaptir demisti. cocugunu sakinmiycandw kimi sakincan acaba 🤔
Brn2018 ufkum1 Ölümcül bir hastalık olan menenjit için ne kadar da rahat bir cümle!!Entrasan... Kesinlikle yapılmalı olan bir aşı ülkemizde b tipi çoğaldı...
Ipegim ufkum1 bende a grubu özel menenjit aşısını yaptırdım ama b grubu bexeroya biraz mesafeliyim bu arada aşı karşıtı değilim rotavirüs dahil tüm aşılarını yaptırdım eşimle araştırdık amerikada 10 yaşından küçüklere yapılmıyormuş ve hastalığa yakalanma oranı aşının allah korusun yan etkisinden daha düşük oranda o yüzden kafamız karıştı doktorumuzla konuşacağız
Yamanoglan Ipegim biz yaptırdık çok şükür hiçbir yan etki yaşamadık. Hatta ben ateşi epey yükseltiyor biliyordum ama o bile olmadı şükür
Meraklitaze ufkum1 Geçelerde b tipi menenjitten bir bebek ege univ. hast.de vefat etmiş 😔. Önce a tipini yaptiricaktim hemen gittim bexsero yaptirdim.Binde bir olur belki ama olmicagi nereden belli? Aşı çok önemli.
Brn2018 Meraklitaze Hem A tipi Nimerix yapılmakta B tipi Bexero ayrı onu da yaptırmalıyız bilginiz olsun
Zlg Meraklitaze bizde ege universitesine gidiyieuz kontrollere ve ordanin acilindeki dr menenjitten ok.fazla.coxugun yattigini ve kesinlikle tapilmaai gerektigini.soyledi ki normalde bi kac yil once 2yasinda vurmuyormuş suan dusdu.3. Ayda basladik bizde 5.ay asimizida.dun olduk
Meraklitaze Brn2018 Biliyorum önce a tipini yaptiricaktim b tipinden bi çocuk vefat edince dr once b yi yapalım dedi.İkisi ayni anda yapilinca çok ateş oluyomus sadece bexsero bile ateş yapti.Diger ayı bekliyorum a tipi için.