Usnac1995 Kbraunvr Arkadaşlar bunlara inanamayın nolur ya. Benim oğlum 26 aylık 40 kelime var anca, evet biz geriyiz ama gelişim testine gittik doktor buna bile normal dedi, zamanla açılacak dedi 19 aylık bebekten 6 adet anlamlı kelime beklenir. 30 nerden çıktı 😅
Kbraunvr Usnac1995 Ayy valla kime sorsam çok geri de bu çocuk diyorlar umursamıyorum aslında ama merak da ediyorum sabırla bekliyorum bıdı bıdı yaparak dediği her şeyi anlıyorum zaten 🤩
hayalperest2310 melkrtl sayamacagım kadar çok kelimesi var hatta ikili cümlelere geçtik her söylediğimi tekrarlar bazen net çıkar kelime bazen de benzeri çok tatlı 🥰 18.ayda anne demişti bir anda açılıyor dilleri inanın bende anlamadım
tubidir sevvgi basit kelimelerden başlayıp her bulduğım mutlu anında fırsat yaratıo sürekli tekrarladım. Dudaklarıma bakmasını sağladım. Sende söyle hadi sende tekrar et dedim. 7 aylıkken ismini öğretmekle başladım. Biraz genetiği biraz kendi becerisi biraz ben derken şimdi ev içinde birbirimize eşimle aşkım diye seslendiğimizde dahi arkadan aşkım diye sesi geliyor 🤣 muhabbet kuşu gibi aynı 😋 sonra not ettim tekrarlarını. Mesela su. Suyu öğretmem 5 6 gün sürdü. Tekrat ediyordu söyleyince ama benim amacım onu bilip istemesiydi. Portakal ver diyor mesela gibi. Not ede ede üstünde çalışarak 20 kelimeye ulaştım önce. Sonra mantığı çözdü. Kendi hallediyor bende not etmeyi bıraktım artık. Her söylediği anlaşılmamakla birlikte artık normal hayatını konuşarak sürdürüyor😍
tubidir Yükselen zeka dan bi kitap kullanıyorum birde. Hiç bir oyuncakla oynamıyor kızım. Sadece kitap. Sabahtan akşama dek slimizde kitapla geziyoruz bazen bıkkınlık geliyor 🤦🏼♀️ kitapların görselini hemen ekleyim bakın ben çok memnunum
tubidir Bu markanın tüm kitaplarını aldım. Bebeğiniz ne seviyorsa onları çalışın. Mesela meyveler ilgisini çekmedi. Taşıtlar sebzelerde ama hayvanları 10 saat anlat dinler. İnek möööö geliyor bak çok güzel mö diyor badeye mö dedi. İnek möööö, gibi çalıştırıyorum. Yunus diyor mesela aç yunus aç. Sulardan yüzerek kocaman gelmiş bak bade çok güzeeelll gibi böyle ay bazen sesim kısılıyor yüksek yüksek anlatıyorum.
Lre melkrtl 20 aylık benimki, anne uyoo (uyuyor), baba , Atatürk, anneanne, dede, sıcak yemek verdiğimde sıcak diyor, soğuk ortama girince şoğuk diyor, bildiği şarkıları söylüyor, iyiakşamlar hoşgeldin diyor
Usnac1995 melkrtl Çocuk doktoru yönlendirdi. Gelişim testi diyordu kağıtta, gittiğimizde doktor bana sorular sordu yapabildiği şeyleri not aldı. Oğlumu gözlemledi, konuşmaya engel yok açılacaktır dedi. Fakat 2 yaşını 3-4 ay geçtikten sonra yine cümle yoksa tekrar gelirsiniz dedi 26 aylık oldu yeni, hala bariz cümle yok. Bende tedirgin oluyorum artık
melkrtl Usnac1995 umarım birşeyi yoktur kimden duyduysam erkek çocukları hep geç konuşurmuş 3 yaşında daha yeni yeni konuşan arkadaşımın arkadaşının oğlu vardı en son oda öyle geç başlamış fazla sıkmayın canınızı
derinmoms23 tubidir bu ilerleyişe bayıldım aklıma gelmemişti şimdi bende böyle not alıyorum daha iyi oluyor. :))
tubidir derinmoms23 evet gerçekten böyle daha rahat oluyor, belli bi yerden sonra saymıyorsun zaten bende bıraktım artık ingilizceye başladım. Onuda paylaşıcam nasıl yaptığımı. başarılar dileriz bol bol çenebaz bebişlerimiz olsun inşallah 😍
derinmoms23 tubidir maşallah allah nazardan korusun sağlıklı olsunlar inşallah .. 19 aylığız birwz daha çabalamak gerekiyor inşallah daha net cümleler alıcaz.. ingilizce için 3-4 yaşlarında teyzesi öğretmen ona yönlendireceğiz inşallah. :))
tubidir derinmoms23 maşallah kuzuma bizde 16 aylık olcaz. Dile yatkın benim kız. O yüzden ben böyle gidiyorum. Her bebişin yeteneği farklı. Oda bi alanda çok çok öne geçecek kısa zamanda keşfetmeniz dileğiyle 😍 yolları bahtları açık olsun inşallah
Cilekbiskuvi melkrtl 19.5 aylık ikizlerim şuan aşağı yukarı aynı kelimeleri kullanıyorlar. Şuan aklıma gelen 40 adet saydım aklma gelmeyen de vardır muhtemelen. Her çocuğun gelsiimi farklı kıyas yapmayın hiç. Kimi çocuk erken yürür kimi çocuk erken konuşur hepsi birbirinden farklı. Mesela bzmkiler 14.5 15 ay arası yuruduler. Kimi yaşına varmadan yuruyor.Bizde daha ikili kelimeler başlamadı mesela sadece tek kelimeler kullanıyorlar. Ben sürekli kitap okuyorum 4 aylıktan beri her gün muhakkak kitap okuruz. Genelde aslnda her kelimeyi söylüyorlar ama bazıları anlamlı olmadığı için saymıyorum. Mesela çilek için ci diyorlar genelde diyemediklerinin ilk hecesini soyluyorlar:D