ipek3423 Merhaba, iki ay önce doğum yaptım sürekli kafamda istemsizce felaket senaryoları kuruyorum elimde değil hep kötü bi şey olursa naparım vs diye kuruntu yapıyorum psikolojim hiç iyi değil ne yapacağım bir türlü iç huzursuzluğum geçmiyor
Birbebetoannesi ipek3423 Annelikten önce , insanız hepimizin arada böyle şeyler düşünebilir , yaşayabilir güzel anne. Ben böyle anlarda duanın en büyük güç olduğuna inanıyorum. 🌸
melekuz ipek3423 oğlum ilk dogdugunda cok mutlu olmustum ama bir taraftan da eski bene veda attigim icin cok üzgün,mutsuz ve gergindim sanki bebegime bakamiycakmisim gibi annelik yapamazmisim gibi geliyordu hele o uykusuz yorgun geceler de sinirden defalarca agladim ama simdi 6 aylik oldu ve alistim o gergin mutsuz hallerimde kalmadi simdi sadece bebegimle gecirdigim vakitlerin tadini cikariyorum🥰🥰
ebruveilke Yani belki seninle aynı değil ama psikolojim asla normal değil… Eski beni yitirdim… şükredecek çok sebebim var ama mutsuz hissediyorum…
fnurkaya ebruveilke ben de. Kızıma baktıkça için eriyor sevgisi içime sığmıyor. Sağlıklı çok şükür. Durumum da iyi. Hiçbir sorun yok gibi ortada. Ama asla iyi hissedemiyorum. Sürekli mutsuz hissediyorum. Özellikle kızım ağlamaya başladığında kendimi çözümsüz hissettiğim zamanlarda damardan sinir vermişler gibi bana. Sürekli gergin ve sinirli hissediyorum. Eşime sürekli tripliyim. Çekilmez biri gibi hissediyorum. Aklıma gelen bir çözüm de yok. Ne yapabilirim, nasıl toparlayabilirim bilemiyorum.
fnurkaya Benim bebeğim de 4 aylık. Benim de öyleydi. Bir de videolar izliyorum ya ay gelişi için sürekli ani bebek ölüm sendromlarından bahsediyorlar ya. Gözlerimi kapatırken hep ya sabah uyanırsam da kızımı beşikte nefes almayan bir halde bulursam hissi ile uyuyordum. Ne zaman ki tepkileri bebekleşmeye başladı o zaman sakinleştim. Şimdi canı acıdığında sıkıldığında tepki verebiliyor. Burnuna bir şey dokunsa elini kolunu kafasını hareket ettirebiliyor. Kendini kurtarabileceğini fark ettikçe sakinleşiyor insan yavaş yavaş. Bunları çoğu anne yaşıyor geçecek diyerek içini ferah tutmaya çalış başka bir çözümü yok maalesef.
limonata_ fnurkaya okurken kendimi buldum resmen. Sürekli gergin ve kaygılıym o yüzden herseye çatıyorum eşim nereye kadar toleranslı olack bilmiyorm. Hergün bişeye takıp kavga ediyorum
fnurkaya limonata_ normalde huyum değildir ama geçen huylandım whatsapp ına baktım eşimin. Oyy benimki de evde 2 saat hiç çekilmiyor bu aralar hep mesai yapıyorum yazmış. Önce yşne çok sinirlendim. Ben gözüne bakıyorum bir gelse azıcık bebeği alsa da bir tuvalete filan gitsem diye eve gelmek istemiyorsa gitsin anasının evine filan diye. Sonra da üzüldüm onu evinden bezdirecek kadar çok bıktırmışım diye. Sanırım psikolog ile görüşmeye başlayacağım ben başka bir çözüm gelmiyor aklıma
ipek3423 Annelik gerçekten çok zor insan böyle düşündüğü için bile kendisini kötü hissediyor 😕 büyüdüğünde de bu zamanları özlersem diyorum ki özleyeceğim her anları ayrı bi özel anı kaçırıyormuşuz gibi geliyor ne yapacağımı bilmiyorum 😢
fnurkaya ipek3423 hamileliğim de zordu benim sürekli şikayet halindeydim. Çektiğim her videoyu hadi kızım artık doğ lütfen diyerek bitiriyordum. Şimdi gülümseyerek bakıp güzel anıyorum. Kaygı annelerim bir parçası elimizden geldiğince bebeklerimize yansıtmadan be her anı hatıralaştırmaya çalışarak geçireceğiz. Başka elimizden vir şey gelmez
ipek3423 Bir yandan da insan ne düşünürse başına gelir diyorum ama yalnız başıma kalınca duygusal olarak çöküyorum sanırım kendimizi meşgul etmemiz sosyalleşmemiz hobiler yapmamız gerekecek ama buna da nasıl vakit bulacağız 😕
ipek3423 melekuz umut oldunuz bana acaba bende bir gün böyle hissedecek miyim 😢 bende eski yaşantımı özlüyorum iyi bi anne olamayacakmışım gibi geliyor bana da sanki çok vesvese yapıyorum bu zamanlar nasıl geçecek bilmiyorum
melekuz ipek3423 inanin geciyo bebeginize alisiyosunuz onunla baginiz daha da güclendikce o duygular geciyo yapamiycak gibi hissettiginiz annelik duygusu o kadar gücleniyo ki bi bakmissiniz ben onun annesiyim onun icin en iyisini ben bilirim diyen donanimli bir anne oluyosunuz eski hayati ozlemek arada yokluyo ama iyi ki doğurmusum diyosunuz ben öyle oldum eminim siz de öyle olucaksiniz🥰🥰
melekuz ipek3423 rica ederim icinizi rahatlattıysam ne mutlu bana annelik biraz zor ama çok güzel hepimiz üstesinden gelicez🥰🥰