ElifciginAnnesi Sütünüzü sağıp gögsünüzü boşaltıyormusunuz anneler çevremdeki çoğu kişi yapmıyo ve cocuklarını sadece sütle büyütmüş bazıları sağmamı söylüyor elimdeki makine artık sağmıyor lansinoh olmasına rağmen siz nasıl yapıyorsunuz?
hilalacar2104 ElifciginAnnesi hiç sagmadim sadece gece uykusuna geçtiğinde bazen 4 saat uyudu zamanlar 2 saati geçince sagiyorum o da çok nadir çünkü sarilikti atakti su bu derken şu an 3 bcuuk aylık bebeğim var zaten max 2 saatte bir emziriyorum bazen fazlasını o kusuyor bazen zaten duyduğunda bırakıyor yenidoğan döneminde çok sagmistim ama çünkü memeyi bisaltamiyor ağrı yapıyordu ama bir aydan sonra sagmayi.biraktim zaten memeler terbiye oldu bebeğin.ihtiyacina göre üretiyor fazlasını değil
melozi Eğer emzirdikten sonra göğsüm dolu ise boşaltıyorum. Özellikle sabah uyanınca emdikten sonra baya dolu oluyo kesin sağıyorum. Bir de gece yatmadan önce sağarım. Günde 2 kere yani.
ElifciginAnnesi melozi benmde sabah dolu oluyo ama 1 2 saate tekrar emiyo o yüzden hiç sağmıyorum makinem sağsa belki boşaltırım ama cocukla çok zor sabit kalmak
ElifciginAnnesi hilalacar2104 anladım benimkide 49 günlük bazen diyorum kenarda dursun sağayım ama bakalım nasıl yaparım 😊 teşekkürler
hilalacar2104 ElifciginAnnesi söyle olabilir bazen bebekler tek memedeki sütü bitiremiyor ve bir sonraki beslenmede aynı memeden başlamak zorunda kalabiliyorsunuz eğer doymazsa diğer memeyi veriyorsunuz bu şekilde olduğunda bazen uzun uyudugunda yahut tam bitiremediğinde sagabilirsiniz sütünüzü hem uyarı vermek amaçlı.hemde ağrı sızı yapmaması amaçlı. Sağın atın buzluğa acil bı durum olur emziremeyecegimiz bir uere gidersiniz memenizi acamayacaginiz bı anda o sütlerden verirsiniz ya da ek.gidada kullanırsınız. Bazen regl günlerinde sütte azalma oluyor ben oğlumda regl oldugm zaman buzluk sutlerimden takviye yapardım 😍 size de fikir olsun