simseklivekalpli Alerjik olduğuna eminseniz mutlaka alanında uzman/ prof. Olmuş çocuk alerji dr bulmalısınız. Mutlaka ankarada vardır.
Mesela benim de alerjilerim astımımı tetikler ve atak geçirirm ama çok şükür ⅔ yıldır atak geçirmiyorum. Şimdi ki doktorumdan da cok memnunum sağ olsun var olan ilaçlarımı bile bıraktırdı bana doğru tedavi ile.
Benim alerjenlerim ; Ev akarı, toz, yün, küf, rutubet, ceviz, patlıcan ve sahte/ doldurma parfümler.
Alerjen olan yiyecekleri yiyince döküntü döküyorum, dilim şişiyor kabarmadık bir tek tırnaklarım kalıyor. Diğerlerinde de astım öksürüğüm baslıyor oda köpek havlaması gibi evin duvarları titrer atak öksürüğümde o derece şiddetli.
Astım tam bir bağışıklık hastalığı bağışıklık biraz düştü mü hemen hortluyor.
Mesela çocuğunuz terleyip, koşsa hemen öksürük krizi tutar kapalı ortamda daha yoğun, boğucu öksürük olur.
Dikkat etmeniz gereken çok konu var mesela evin içerisin de kesinlikle çamaşır kurutmayın, perdeleri ıslak asmamaya calısın ki evde kurumasın asmak zorundaysanız da camları açıp asın ki o buhardan, kokudan etkilenip tetiklenmesin astımı.
Yumuşatıcıdan uzak durmalısınız.
Parfüm deodrant yanında sıkmamaya calısın
Yünlü her şeyden uzak tutun yorgan, kıyafet, halı vs.
Evinizi bol bol havalandırın.