esceay bence ilk çocuk biraz bağımsızlaşmadan mantıklı gelmiyor bana benim çocuğum da 30 aylık şuan ben de Rabbim nasip eder inşaAllah kardeşi olsun isterim ama şuan herşeyinde benden destek görmesi lazım yemek mevzusu evet kendisi biraz yiyebiliyor ama destek yine lazım oluyor üzerini giyinemez vs günlük işlerini halledecek kadar büyümedi bir de duygusal boyutu var hala benimle gün içinde baya oynamak istiyor kendisi de oyun kuruyor ama her şeyi benimle yapmak da istiyor mesela yemek yaparken de beraber yapıyoruz yapabileceği şeyleri gözetimimde yaptırıyorum yumurta kırma vs ve bu paylaşımlara daha yeni yeni başladık şuan bir kardeşi olsaydı yenidoğan onun sürekli emmesi gerekiyor koynunda kalmak istiyor vicdan azabı yaşardım büyükle ilgilenemediğim için yani tabiki çocuğu olan annelere değil benim düşüncelerim onlar eminim bir şekilde orta yolu bulmuşlardır bile hayat bu olsaydı ben de bulurdum ben sadece her şey elimde olsa tercihlerimden bahsediyorum hiçbir anneyi de kırmak istemem ne emekler veriyoruz hepimiz sadece ben böyle düşündüğüm için Allah nasip ederse 3 yaşından sonra düşünürüm şuan için, arkadaşımın çocuğu 3,5 yaşında çoğu kişisel bakımını yapabiliyor bir kardeşi olsa annesine yardımcı olabilir minik minik benim kafamda belirlediğim ideal yaş farkı 3,5-4 şuan için 😄