zencizeytin Sorum kızlar 🫣 Aktif bir şekilde emziriyorum oğlum 9 buçuk aylık beslenmesinde çorbalar vs olduğu için emme süreleri uzadı haliyle. Dün gece çok ciddi acı hissettim mememde yeni dişi patladı ondan sanıyordum.Gece uyku semesi az emdiği için sürekli aynı memeyi verdim. Sabaha karşı göğsüm baya acıyordu içinde ceviz büyüklüğünde sertlik var. Diğer memeyi verince acımadı yani dişle ilgili değil. Sabahtan beri sık sık bu ağrıyan memeyi veriyorum çocuk emiyor da ağzında süt var ama ne acısı dindi ne o sertlik gitti. Sıcak duşta sabunla da ovdum ama… Sağım yapmayı denemedim çünkü oğlum gayet kuvvetli emiyor korkmaya başladım mastitte çocuk emdikçe o sertlik kayboluyor mu acaba? Nedir bu bilemedim hem ağrıyor hem sızlıyor emerken de acıyor meme ucu yara gibi bir acı ama yara yok
zehrababy zencizeytin süt kanalları tıkanmış büyük ihtimalle ters emzir anında açılıyor. Benimde arada oluyor ceviz gibi şeyler geliyo elime iki defa üst üste aynı memeyi ters emziriyorum çok şükür hemen açılıyor
erdemsmom zencizeytin evet canım mastit oluyor bende yeni doğum yapınca oldu 40 derece ateşle hastaneye gittim sağım yapılıyor kan süt karışık çıkıyor o evreye girmeden çaresine bakın hemen . Kaç kutu antibiyotik içtim saymadım inan
HELELEKADIN zencizeytin gögsüne sıcak masaj yap havlu ısıtıp koy bi 10 dakika sonrasında bebek yağıyla masaj yap yine 10 dakika ardından sağım yap makinayla düzeliyor zaten sıcak komplesten sonra masaj yaparken sütün akıyor makine ile hemen açılıyor kanallar makinen yoksa masajdan sonra bebeğini emzir düzelir ben sürekli yaşıyorum ve böylelikle düzeltiyorum ( masajı özellikle sertleşen yere yap bastırarak canın acıyor ama hemen geçiyor )
zencizeytin zehrababy ters emzirme dediğiniz tam olarak nedir ? Oğlumun bedeni koltuk altima doğru mu olacak ? Anlayamadım da 🥺
Anne-olmak Bence bir doktora görünüm ilerlemeden Bende de olmuştu bir ilaçla geçiyor Ama çok ilerleyen vakalarda sağarak boşaltıyorlar o zaman daha çok canınız yanar benden söylemesi Geçmiş olsun
zencizeytin Kızlar çok teşekkür ederim çalışıyorum uygun vakit bulursam gideyim inşallah 🥺 peki bu memeyi emzirmemde çocuğum için bir sakınca var mı kötü müdür süt? Uyutmadan önce sıkıp parmak ucumla tadina bakmak zorunda kaldım şekerli normal süttü
HELELEKADIN zencizeytin doktorlardan duymadım araştırmadım daha doğrusu ama bana teyzem o süt enfeksiyonlu oluyo sakın verme ağrı yapar bebeğe demişti bende korkup vermemiştim ama dediğim gibi doktorlardan duymadım googleden arastır mastit olan sütü bebeğe verebilir miyim diye illa ki çıkar bir bilgi