IzgiMila_m Merhaba güzel anneler bir kızım var 3 ay 17 günlük 2 3 haftadır geceleri saat başı kalkıyor en geç iki saatte bir bazen ağlayarak uyanıyor (atak zamanı değil) ve her kalktığında emiyor sizce doymuyor ve o yüzden bu kadar sık uyanıyor olabilir mi? Bu ay sadece 300 gr almış normal de diğer iki ayda da 1 200 alıyordu hasta oldu ememedi bir hafta ona bağladım az kilo almasını hemşireye sordum mama vereyim mi geceleri uyumuyor diye verme dedi ama napacağım çok kararsızım bir fikir veren olur belki şimdiden teşekkür ederim :)
MU-MU IzgiMila_m kesinlikle doymuyordur benim ilk zamanlar sütüm azdı saat başı uyanırdı şimdi sütüm var 5 saat uyuyor gece .sadece gece mama verebilirsin
Drindniz Benim kızımın da kilo alımı çok yavaş ama doktor kesinlikle mama verdirmiyor bende vermedim sürekli emiyor dediğin gibi Canım 5 kez altını alıyorsan dolu dolu doyuyordur doymasa hiç kilo almaz dedi bende attım kafamdan doymuyor mudur düşüncesini şimdi çok olmasa da daha iyi kilo alımı
IzgiMila_m Drindniz gündüz uykularını genel olarak kesintisiz 3 4 saat uyuyor mesela doymasa gündüz de uyumaz diye düşünüyorum. Kafamda deli sorular yani :) teşekkür ederim canım
Drindniz IzgiMila_m kuzum doktorunu dinle benim bebeğimin büyük ihtimal anne sütü sarılığı var doymadıği için sarılık diye beni suçladılar ama yenidoğan sarılığıyla uzayan sarılığın arasında ki farkı bilmiedikleri için beni yargıladılar bebeğimin emmekten karnı şişiyor ki 2. Ayı dolunca 3-4 saat emmemsi gayet normal
Cingirak Bence az almış bu ay. Aç olduğundan kalkıyordur. Çocuk doymuyorsa mama vereceksnz. Mama vermek çok kötü birşeymiş gbi yapıyor bazı arkadaşlar yapmayın
IzgiMila_m Cingirak evet sadece 300 gr aldı ama bronşit oldu ememedi bir hafta kadar. Ben mamaya öcü gibi bakanlardan değilim dr da sorucam ver derse elbette ki veririm
Ravzazehra Benmde sütüm yetmiyo cok az o yüzden manaa veriyorum kızım 3 aylık . Yani mamayı cok kötüymüş gibi yapıyolar , cocuk açsa napcaz aç kalmaktna iyidir , herşeyden önce sağlık
IzgiMila_m Ravzazehra bende öyle düşünüyorum hemşire verme dedi önemli olan 6. Ayda doğum kilosunu 2ye katlamasıymış benim kız 3 aylık 5 700 o yüzden doyuyordur verme dedi ama gece bu kadar sık kalkmaz doysa diye düşünüyorum
IzgiMila_m Drindniz hemşire verme mama dedi ama doktora da sorucam kilosu ayına göre iyi o yüzden verme dedi hemşire ama doysa bu kadar sık kalkmaz gece emmeye ama gündüzleri de kesintisiz uyuyor genelde
Drindniz IzgiMila_m işine karışmak gibi olmasın canım en iyisini sen bilirsin aöa benim kızım da gündüz uyuyor gece sık sık emiyor bence zaten gündüz uyudukları için gece sık emmeye kalkıyorlar hatta saat tutuyorum birini 20 dk diğerini 20 dk emiyor 40 dk yapıyor komşular çok emiyor doymuyor sütün azdır diyorlar ama doktora ve tartıya bakıyorum lafa değil 😊
IzgiMila_m Drindniz benim ki 5 dk emiyor bırakıyor ama saat başı kalkıyor benim kızında kilosu iyi ayına göre ama niye böyle yapıyor bu bebişler 😊
IzgiMila_m Drindniz gece saatte bir kalkıyor en geç iki saatte bir ama 2 3 hafta öncesine kadar gecede sadece 2 kez kalkardı emmek için
Drindniz SemraHakan doktor mu mamaya gerek yok kilo alıyor çünkü ilk altı ay bi problem yoksa anne sütü veriliyor sadece
Drindniz IzgiMila_m sen bi doktoruna danış canım belki düzeni bozuldu bekli seninle olmak istiyor belki de düşündüğün gibi doymuyor doğruyu tartı ve doktor söyler :)
IzgiMila_m MU-MU sütüm de az değil ama bilemiyorum doktorada sorucam bakalm ona göre mama verebilirilm ver derse sadece geceleri
Drindniz nur_eayni_h yani ağır oluyor bir kere çiş yapmış gibi değil de iki kere yapmış gibi Canım hani uzun süre almazsın da dolar ya o gibi