aslhnkrts Kızım 34 haftalık 2080 gr doğmuştu. Bu rsv aşısının prematüre bebeklere yapıldığını duydum ama süreç nasıl ilerliyo nasıl oluyor bilmiyorum. Bu haftada doğanlara da yapılıyor mu ? Yaptıran anneler bi yan etki vs oldu mu ? Pazartesi günü çocuk doktoruna randevu aldım. Süreç nasıl ilerleyecek bilgi verebilir misiniz.
dilos6 aslhnkrts akciğer enfeksiyonlarına karşı koruyuculuğu çok yüksek olan bir aşıdır rsv aşısı prematüre bebişlere yapıyoruz ciğerleri tam olarak gelişmediği için prematüre olmayıp kilosu düşük olan bebişlere de yapıyoruz, ishal ve ateş olabilir nadiren de olsa her aşıdaki gibi gözlem altında tutmalısın
aslhnkrts dilos6 bir de biz mi alıyoruz bu aşıyı yaptırdıktan ne kadar süre sonra etki eder benim mecburi memlekete gitmem gerek yol uzun korkuyorum hasta olur diye
tls dilos6 biz şuan rsvirüs yüzünden hastanedeyiz 28 günlügüz oksijen tedavisinden başka tedavi yok diyorlar
dilos6 aslhnkrts özel aşı doktorunuz sizi bilgilendirir, kilo ve haftasına göre dozu ayarlanır tek veya 2 doz şeklinde genelde tek doz olur
annebebek012 tls burun temizliği ve oksijen tedavisi biz 2 hafta da atlattık çok gecmiş olsun size de
dilos6 tls kaç haftalık ve kaç kg doğdu bebeğiniz, ortalamanın altında bir bebekse bu aşıyı yapıp oksijen tedavisi veriyorlar gerekli durumlarda ciğerlerin açılması, çalışması için gibi düşünebilirsiniz
annebebek012 tls şöyle söyliyim bize ilkte bronşiyolit dediler biz o sürede 6 gün hastanede yattık 27 günlük falandı sonra iyi oldu ama öksürük hafif vardı neyse 1 hafta sonra yine kızım balgamlı öksürükle başladı acile götürdük RSV pozitif çıktı 1 gece yattık serum taktılar ama 3 saat falan sabahına çıktık biz hastaneden hava ve burun temizliği yaptım zor oldu tabi balgamınj atamıyordu mor arıyordu ama şükür geçti
nwmam00 Benim bebeğim kalp hastası olduğu için yaptırıyoruz aynı zamanda prematüre bebeklere yapıyorlar , biz 5 doz olacağız doktora mutlaka sorun ,yan etki yaşamadık
pamirg nwmam00 birde rutininde ki devlet aşıları ile çakışırsa ne olur rota aşısı da yaptıracağım ben birde hepatit 2. Doz hepsi aynı ay içinde olsa bi yan etki olur mu ebe canlı aşıysa olur diyor
pamirg nwmam00 rabbim şifa versin. Bizde de vsd pfa pfo var. Miat bebek ama deliklerden dolayı kalp doktoru raporladı. İlaç başkandı mı size
nwmam00 pamirg ben onu sordum devlet aşılarıyla bir sıkıntı olmuyor ama rotayı bilmiyorum onu sorun doktora , evet ilaç başlandı akciğer tansiyonu var delikler ciğere baskı yapıyormuş ,2 ilaç kullanıyoruz şiringa ile veriyorum 3 kere