Benim kızımda tam 30 aylık şuan tuvalet eğitimindeyiz 25 aylıkken denedik ama maalesef yarıda kalmıştı çünkü asla istemiyordu hazır değildi bende zorlamadım ama çocuk tuvaleti sürekşi oturduğumuz odadaydı kaldırmadım. Oyun oynar gibi kıyafeti ve bezi varken oturuyordu yapıyormuş gibi davranıyorduk, bide gece yatmadan süt içiyordu ilk önce onu bıraktık ve bezi dolana kadar bekletiyordum rahatsız olsun diye 2 gün önce anne bezi çıkart tuvalet yapıcam dedi ve çıkarttım sonra tuvaletine yaptı aradan 10 dakika geçti bir daha yaptı 2-3 kez o gece bez takmadan uyuttum ara ara gece kontrol ettim ve 6 saat tutmuştu sabah. 6 da uyandı tuvaletin var mı yapalım mı dedim oda evet var dedi yaptı sonra tekrardan uyudu ben uyuyakalmışım 10 gibi o sıra pijamasını çıkarmadan lazımşığa yapmış kendi aklınca şuan da da oyuna dalarsa kaçırıyor ama tepki vermiyorum sürekli hatırlatıyorum çişjn gelince bana söyle pantolonun çıkart öyle otur diye bi 10 gün gibi sıkıntı çekicez gibi görünüyor ama önce çocuğunuz bu duruma hazır olsun. Çünkü benim kızımda bezi varken söylüyordu ona güvenerek 25 aylıkken çıkartmıştım ama asla istemedi bende bekledim ama şuan tam zamanı olduğu için istikrarlıyım ağlasa da istemese de ara ara bezi çıkarttık hayatımızdan belki size de bu anlattıklarım fikir olur