ygrtcert çünkü yenidoğan.Sizi 16 gün önce amazon ormanlarına bıraksalar huzursuz,uykusuz tedirgin olursun değil mi? Çünkü bilmediğiniz bir ortam.
Bebeğiniz de bunu yaşıyor ve bildiği tek yer annenin yanı,anne kolları ve kokusu.
Bebeğin karnı tok,altı temiz,gazı da yok ise o zaman kundaklayıp saralım paket gibi yatağa yatıralım uyusun 😂 neden uyumuyor olayı ne yazık şöyle bi ilk 3-4 ay beklemeyin.
5dk uyur uyanır, 10dk sonra uyur ama uyanmaz 20dk uyur.Anne kokusu ister gene uyanır.O ara acıkır (yenidoğanlar sık acıkır) gene uyanır.
Yenidoğan bebek, annenin yaka iğnesidir.
O uyuyunca uyucan,uyanınca bakıcan.
Yat kalk yat kalk ilk zamanlar böyle.
İlk günden yatırıp 3-4 saat uyurdu hep öyle gitti diyen tanıdığım 2 anne var.Onlar çok şanslı küçük azınlıktalar 😊 yanımda beşiğe kordum uyurdu hep diyorlardı.Çocukları 6-7 yaşına geldi hala öyleler mesela.
Diğer tandığım yüzlerce anne (bende dahil), ya sık uyanmış,yanında/yan yatakta/aynı odada beşikte vs yatırmış ama neticede yenidoğan ve 4. Trimester döneminde sık uyanan bildiğimiz bebeklere sahip annelerdi.
İlk yıl zordur,sonra geçicek.Çocuk büyütmek de kolay değil.Sana yalan söylemicem herkes söylüyor.
40 bitsin, 3 ay geçsin,6 ay olsun vs rahatlarsın derler.
Uykusuz,yemek yiyemediğin veya duş alamadığın,kucağında bebeğinle tuvalete gittiğin günler olabilir muhtemelen ileride veya şimdiler de.Sonra bunların yerini diş sancıları veya büyüme atakları alacaktır. Zorluklar form değiştirecek.
Ve büyüdükçe sana bakıp gülecek,için eriyecek.sana oyuncaklarını uzatacak.Yaptığın her şeye hayran olacak bebeğin ☺️
Sonra bir gün “anni” diyecek.
Kangruya bağlayıp tuvalete gittiğim günler vardı çünkü eşim gündüz tabi yoktu 😊 Oğlumu bebek arabasına yatırır 2dk duşar girer ıslanır çıkardım bazen 😂
Hepsi geçti, benim geçti.Seninde geçecek.
Yazın elinde salatalıklı bir bebişin olacak ♥️