Cglkzn Arkadaşlar dun akşam çocuk doktoru ali fuat serper hocanın instagramda canlı yayınını izledim meningokok menenjit aşısının öneminden bahsetti mutlaka yaptırın sonucu ölüme kadar varan bir hastalık dedi aranizda yaptiran veya yaptırmayı düşünen varmı? Özel bir aşı rota gibi ücretini falan bilmiyorum ama iki doz yapılıyormuş 1 yaşından küçüklere
melek-timur Cglkzn 2 doz yapılan bir asi ve biz ilk dozunu 5.ayda yaptırdık diğer 2.dozunuda 7.ayda yaptiricaz kısmetse önemli bi asi bence yatırılmalı ücreti de 226 tl bir dozu
Cglkzn Meningokok menenjitin aslında 4-6 aylikken sık görüldüğünü söyledi doktor bey ikinci aydan itibaren yaptırabileceğimizi söyledi
Cglkzn [bilinmeyen] sağlık bakanlığının yaptığı menenjit aşısı meningokok menenjitten korumuyor malesef 1 yaşından önce 2 doz 1 yaştan sonra tek doz yapılıyormuş aslında çok önemli bir aşı 48 saat icerisinde ölüme sebep olan yada kol veya bacakta ampute yapilmasina neden oluyormuş😞 bende 9.ay diye biliyordum ama 2.aydan itibaren yapilabiliyormus