anneyim09 Kızlar emin değilim ama olabilir bende diye düşünüyorum regılm düzenli her ay oluyorm ama mesela geçen ay 12 sine olduysam bu ay 7 sine yani 5-6 gün hep erken sivilcelerm olustu aniden başka belirtisi yok asıl sorum bunun tanısı nasıl konuyor vajinadan bakılması şartmı
Asyaamerve anneyim09 ben hiç bilmiyorumdum. Zaten düzensiz olurdum bekarken de, evlendim çocuk olmadı 6 7 ay. Öyle ni kontrole gidiyim dedim, alttan baktı pco tanısı konuldu işte. Couk şükür 1 sene sonra oldu çocuğum, rahim filminden sonra
masall32 anneyim09 ben hep düzenli adet olurum ama adetim aşırı olur yani ilk 4 gün bebek bezi kullanıyorum o derece diyim evlenmeden önce konulmuştu bu teşhis ultrasonda bir çok kistcik oluyor oradan ve birde adetin 2 3 günü hormon tahlili yapıyor orada lh falan yüksek çıkıyor bende hepsi vardı hatta biraz zor hamile kaldım
crybaby anneyim09 bende pcosum alttan muayene ile tanı konuluyor ama bekarken tanı konuldu bana karından ultrasonla bakılmıştı evlenene kadar hep doğum kontrol hapı kullandım düzenli adet için. Onun dışında üç sene çocuğumuz olmadı tedavi gördüm sonra oldu. Vücutta erkeksi kıllanma düzensiz adet ama bu üç beş gün gecikme değil iki üç ayda bir oluyordum. Şimdi kızım 5,5 aylık hala adet olmadım mesela pcos la ilgili mi bilmiyorum
Aylizzmm crybaby merhabalar bende kizligimdanberi hiç düzenli adet görmedim 3 4 ayda bir olduğum oldu çok kiloluydum hormonal bozukluk zayıfla demişti doktor zayıfladım yine aynı tekrar doktora gittim yaglanmadan dolayı geç çatlıyor demişti doktorum öyle öyle hep devam etti hiç vaktinde geldiğini bilmem çocuk için sıkıntı yaratmadı 1 oğlum 2 kızım var ama hiçte düzene girmedi yani her ay 10 15 gün atıyor onuda hep soğan suyu maydanoz suyu ile gelir pcos mu oluyor bu acaba Bi tedavisi vs varmi cok sıkıldım artık her ay stres yapmaktan Bekarkende hep hap ile oldum
crybaby Aylizzmm geçmiş olsun doktora gidince size de büyük ihtimalle doğum kontrol hapı verir başka çaresi yok çünkü . Ben baya da zayıf bir insanım doktorlar bende olmasına şaşırıyor çünkü dediğiniz gibi vücutta yağlanma da yapıyor
crybaby yirmiikikasim23 bende öyleydim her ay test yapardım ama şimdi spiral var doğumdan sonra rahatım o yüzden 🤣
crybaby yirmiikikasim23 hormonsuz takıldı hormonluyu kanser riski olanlara ve ileriki yaşlara takıyorlar anneme takıldı mesela anneannem rahim kanseri diye hemde annemde erken menapoz belirtileri vardı. Mirena herkese takılmıyor diye biliyorum
alinmom anneyim09 Bende de vardi tüylenme oluyor hizli kilo aliyorsunuz göbekten de bakiliyor vajinadan da
milav anneyim09 kendi kendinize teşhis koymayın bence bir doktora görünün pco sadece adet düzensizliği değildir
Themom_ anneyim09 Sadece regl düzensizliği değil pcos. Kuzenim ve en yakın arkadaşım da var. Erkek tipi kıllanma yüzde, çene kısmında daha çok. 7 günden fazla süren regl kanaması. Kolay hamile kalamama Kiloda artış Ciltte aşırı sivilce ve yağlanma Pcoslular da genelde ekstra olarak diyabetik veya insülin direnci de oluyor. Vs vs Muayene ile doktor yumurtalıklara bakıp söylüyor. Pcosum diyebilmek ya da dememek icin muayene olmanız lazım