minikprenses11 ikiprensesannesi_- benim de kızım 2 yaşında. İkili cümleleri fazla yok ama kelime sayisi bayağı var. Tek kelimeleri söylüyor. Bazen de iki kelimeli cümleler kuruyor. Bazen kendince biseyler diyor biz anlamıyoruz. Sizin sadece anne diyorsa bir uzmana götürün. İşaretler yoksa başka şeyler demiyorsa uzman şart.
Zynpgmt ikiprensesannesi_- hayvan sesleri takliti elle bir şeyler ifade etme ya da tam çıkaramasa da belli kelimeleri söyleme gibi şeyler hiç yok mu? Sadece anne diyor demişsiniz de ondan sordum. Eğer bunlar da yoksa bi doktora gidin lütfen en kısa sürede. Tavsiyeleriyle çözersiniz inşallah en kısa sürede🌸
ikiprensesannesi_- Zynpgmt bazen beni taklit etmeye çalışıyor Allah Allah, ce-eee, ham yani yemek diyor bikaç tane daha anlayamadığım tektük kelimeler var ama ikili kelimeleri yok ben ondan biraz korktum
Zynpgmt ikiprensesannesi_- çocuk psikiyatri randevusu alın bu kesinlikle yapmanız gerekiyor üzülmeyin düzelir imşallah ama ihmal etmeyin. Bol bol kitap okuyun. Meyveler hayvanlar vs puzzle tarzı oyunlar var cırt cırtlı kitaplar bol bol konuşarak yaptırın. İnstadan etkinlik yaptırın el becerisi de gelişir. Her yaptığınızı çevredeki her şeyi gösterin anlatın dışarı çıkınca, evde. En önemlisi tv telefon yoğun kullanıyorsanız kesinlikle bırakın.🌸
A2B4 ikiprensesannesi_- canım sadece anne diyor demişsin?2 yaş…. Acil destek almalisin.en azından değerlendirme al ki evde çalışma verirse yaparsın ilerleme olmazsa terapiye başlarsın.beklmee sakin…. Çünkü biryerlerde sknti var belli…. 2 yas bir çocuk en az 50 kelime olmalı cümle kurmasa bile….
ikiprensesannesi_- A2B4 çocuk doktoruna randevu aldım ama başka bir doktora mı götürmem gerekiyor bilemedim şimdi
Nur0646 ikiprensesannesi_- çocuk Ergen ve ruh sağlığından çocuk psikiyatrisine randevu alıyorsunuz ordan vocuk gelişimine ve dil terapisi yönlendiriyor canım çok yakın tarihte gittim bnde bu şekilde oldu
SuMisalii ikiprensesannesi_- bi kaç gün önce gittik bu sebepten çocuk doktoruna bizi dil terapistine yönlendirdi ama bulunduğumuz yerde yok yeni de doğum yaptım götüremedim ama en kısa zamanda götüreceğim bizim de anneden başka kelimemiz yok 2 yaşında kızım.
Sukranazad Nur0646 birşey soracağım ne zamandan beri ekran izliyor ve günde kaç dakika izliyordu ekrani kestiniz merak ettigim icin soruyorum nasıl onerilerde bulundu doktorunuz
Nur0646 Sukranazad oğlum 2li cümleleri var fakat kelime dağarcığı çok azdı doktor teste tabi tuttu herşeyi normal ismine falan bakması oyun kurması sorduğu sorulari işaret dili bile olsa göstermesi bunları iyi olarak yorumladı ekranı bn 2 yaşına kadar vermemiştim doğum yaptığım süreçte başladı ve bağımlılık gibi olmuştu artık TV telefon ekran süresi artmıştı istiyordu sürekli ekranı tamamen kestik oyun terapisti önerdi kreş önerdi bezi 2.5 yaşında kesmistim bu çok iyi dedi şimdi etkinlik kitapları zeka oyunlari oynuyoruz bide etkinlikleri 3 yaş değil 4 yaş olarak yapicaksiniz dedi 4 ay daha bekleyelim ilerleme olmazsa dil terapistine baslicaz cozger raporu ile
ikiprensesannesi_- Zynpgmt ya çok fazla ekran karşısında kendisi kalmıyor zaten. Aile apartmanında kalıyoruz kuzenleri ile hemen hemen her gün oyun halinde eve geçtiğimiz saatlerde de en fazla 1 saat ekranda kalıyor gerisi oyuncak ev eşyaları vs. uğraşıyor
ikiprensesannesi_- aygam yaşıtlarıyla iyi ama büyükleri ile pek yok aslında anne, baba, anneanne, dede hariç büyüklerinden çekiniyor
Fikkkooo ikiprensesannesi_- 1 saat çok uzun bir zaman ekran hiç olmamalı hayatınızda çok çok mecbursanız siyah ekran da bebek şarkısı doktorumuzun önerisi böyle ve ekranı kapatınca çok faydasını gördüm 2 yaşına 1.5 hafta kaldı
Elisa- ikiprensesannesi_- Ekran süresi yaş -1 ×10 olarak hesaplanır. 0-3 yaş arası ekran kesinlikle olmamalı , olacaksa de etkileşim kuracağı şeyler tercih edin. Spor, yoga gibi 🥹