mavibahar1 19 gün önce doğum yaptım. Saçlarımı kestirmek istiyorum. Bir arkadaşım 40 ın çıkmadan kestirme iyi değil dedi. Var mı böyle birşey???
aleynak14 mavibahar1 ya banda hamileyken dedler ben çok inanmıyorum bir sürü kadın var saçını kestiren dini herhangi bi kaynakta bulamiyorsan hurafedir bence
betus1001 mavibahar1 o kadar zor bi gebelik geçirdim ki hurafe olduğunu bildiğim halde gebe iken kesmedim. Bide erken doğum yaptım bu seferde ilk 40 günde cesaret edemedim. Ulan ya bi sey olursa diyerek. 40 çıktığı gün omuzlarımda kestim şak diye. Dini olarak hiç bi hükmü yok. Benim için hersey çok zorluydu o yüzden 40 i bekledim
kimlergeldikimlergecti mavibahar1 tabiki hurafe alti ustu sac kestirince ne olabilirki dogum yaptigimda 40im cikmadan sacimi kestirdim allaha sukur ölmedim yaşıyorum😁 Git kestir inan degismek ruhuna daha iyi gelecek 🌸
mavibahar1 aleynak14 hamileyken kestirirsen bebeğin ömrü kısa olur diye duymuştum ki o da hurafe. Ama dedim artık doğurdum kestireyim saçları 😁
minervadefne Sanırım hamile iken saç kestirince vücut saçlar uzasın diye enerji ve vitaminleri saça veriyormuş galiba bu sebepten öyle uydurmuşlar 🤣 hamileyken de lohusa iken de bunaldım kestirdim bişey olmaz korkmayın
mavibahar1 betus1001 Geçmiş bitmiş 🙏🏼 Güzel düşünün güzel olsun herşey. 🤗 Anne olunca insan inanmadığı şeyi bile yapamıyor. Bir şey olursa, pişman olursam, üzülürsem diye. Haklısınız. 😊 Sağlıkla sıhhatle büyütün bebeğinizi 💐
betus1001 mavibahar1 evet çok şükür bitti geçti hersey. Eger çok zorlanmiyosaniz bekleyin bi 20 güm daha 🤭 korku acaba da kalmak uyku uyutmuyor 🤭 Güzel dualarınız için çok teşekkür ederim Rabbım tüm anneleri ve bebeklerini tüm kötülüklerden korusun 🤲💐
mavibahar1 betus1001 korku değil de, iyi değil dedi ya. Aklıma takıldı böyle deyince. Biraz da takıntılı bi insanım. Saçma şeylere takarım 🤦🏻♀️🙄
mavibahar1 crybaby valla bende anlamadım. İyi değil diyor. Ne olur ki diyorum. İşte öyle diyorlar iyi değil 40 ını bekle diyor.. Hey Allahım yahu dedim. Bir de buraya sorayım dedim böyle bişi var mı bilen 🤣
crybaby mavibahar1 hamileyken de kesilmez diye tutturdular bana bende kendim kestim evde kimseye de demedim sinirlendim sonra herkes kızdı niye yaptın diye ama batıl inanç 🤣
mavibahar1 crybaby hamileyken hep kısa denk geldi hiç kestirme ihtiyacı duymadım. Ama uzun olsa kestirirdim herhalde. Hadi o bi inanç, hurafe ya da adı her neyse. Artık bebek doğmuş. Saç kesilse ne olur kesilmese ne olur onu anlamadım 🤣
karaniremm mavibahar1 tamamen hurafe aklı başında olan insan hatta müslüman buna asla inanmaz toplum olarak çok yanlışız ya maalesef