Merhaba. Oğlum tam 4 yaşında geçen yıl kreşe gitti kreşteki öğretmeni tepkilerinin çok fazla olduğunu sınıf içinde arkadaşları ile iletişiminin zayıf olduğunu yerlere yatıp ağlamalarının olduğunu söyledi ve bizi bir özel eğitim merkezine yönlendirdi. Orada duyu bütünleme eksikliği olduğunu söylediler ve ergoterapiye başladık. Bu yılın başında tekrar okula başlayacaktı ama bir türlü gitmedi aşırı derecede ağladı okulda devlet okulu olduğu için uğraşmak istemediler bende sonuç olarak okuldan kaydını sildirdim. Bu ağlamaları için psikoloğa götürdüm psikolog sosyalleşme anlamında biraz problem var halledilir ama yinede bir psikiyatriste götürün dedi. Araştırma hastanesinden prof. Randevu aldım götürdüm ancak asistanı muayene etti daha doğrusu edemedi çünkü hastane olduğu için oğlum ürktü ve orada durmak istemedi sorduğu sorulara cevap vermedi falan sonrasında bir ilaç yazdı tekrar çağırdı. Yine gittik ama ilaç etki etmedi o yüzden oğlumun davranışları yine aynıydı ve sağlıklı bir muayene yapamadı otizm dedi bende emin misiniz falan deyince hocasını çağırdı. Hocada muayene edemedi ilacı değiştirdi 20 gün sonra tekrar gelin dedi herhangi bir teşhiste falan bulunmadı. Bu arada çocuğum konuşuyor göz teması var adına tepki veriyor taklit etme var vs. Sadece sıraya dizme dönme birde çok fazla yemek seçme davranışı var. Bu esnada ben özel eğitimede başlattım. Özel eğitimdeki öğretmenide diyor ki ben yıllardır bu işi yapıyorum bu çocuğun hiç bir şeyi yok otizmli çocuk böyle olmaz bu kadar güzel cümleler kuramaz kendini çok güzel ifade ediyor dedi. Sadece biraz ağlamaları var ama onlarda geçer zaten dedi. Yani ben şuan kime neye inanacağımı şaşırdım. Bana bir yol gösterin arkadaşlar ben ne yapayım başka bir doktora mı götüreyim ne yapayım. Çocuk evde veya dışarda bambaşka bir çocuk doktora gidince çocuk değişiyor tuhaf tuhaf hallere bürünüyor bu durumuda doktora söyledim zaten ama umursamadı. Bu arada oğlum 3 aylıkken işe başlamak zorunda kalmıştım bununda bir etken olabileceğini düşünüyorum. Benden hiç ayrılmak istemiyor okulada o yüzden gitmiyor evde bile eleleyiz sürekli