Gida alerjisinde vucutta dokuntu olabiliyor ya da sadece bagirsak tepkili olabiliyor. Vucutta en cok dokuntu gorulen yerler kulak arkasinda kabuklasma, basinin ustunde konak benzeri pitirlar koltuk alti ve dizkapaklarinin arkasi oluyor. Her alerjide illaki dokuntu olacak degil bagirsak tepkililerde yuksek sesli gurultulu mukuslu kaka yapimi sik goruluyor. Bu kakaya nokta seklinde ya da kilcal damara benzer gorunumde kan parcalari da eslik edebiliyor. Gida alerjisinin cogunlugu sut ve sut urunlerinden kaynaklansada yumurta, dana eti, balik, tavuk, domates, kuruyemisler ve bugdaya bile alerji gelisebiliyor. Ben bebegimin alerjisinin neye oldugunu hala bulamadim. 1 aydir arayistayiz. Suan demir ilaci kullanimini doktor tavsiyesi ile tamamen biraktik. Cunku 5 aylik oglum ve ilk sikayetleri sidefer kullanmaya baslayinca oldu. Sideferde sut urunu oldugunu gorunce degistirdik ocean microfer kullanimina gectik. Bu sirada 3 -4 gun tesarik edene kadar kullanmamistik. Sanki o sirada kakada kan gormedim. Tekrar ilaca basladim yine kan var. Bu sefer oceani da biraktik. Suan kati diyette gibiyim yazdiklarimdan bi bir tek bugdayi tuketiyorum. Eger ilaci birakmama ragmen kan devam ederse bugdayi da cikartacagim diyetten. İnsallah alerji degildir bebeginiz oyleyse bile cabuk bulursunuz.