Tas0525 Kızlar merhaba bebeğim yarın mr girecek sabah 9 gibi fakat 6 saat aç kalması gerekiyormuş gece 3 4 gibi beslenmeyi kesmem gerekiyormuş nasıl yapicam bilmiyorum bebeğim gece mamaya kalkıyor ne yapacağimm fikri olan varmi
bisenakillisinzaten Tas0525 Tamam o zaman gece iki buçuk 3 gibi mamasını yedirirsiniz sonra uyutursunuz
ipeksiiimom Tas0525 kızıma 3 aylıkken çektirmiştik aç kalması gerekiyor diye bi sey hatırlamıyorum ama uyutmamıştım
metehansmomm Tas0525 radyoloji teknikeriyim çocuklarda böyle bir şart koymuyorduk bebek çünkü daha beslenmeden duramazki size rutinde uygulanması gereken kuralları söylemişlerdir kendinizi çok kasmayın. Hangi bölge çekilecek çekimin ismi nedir?
Minaisra Tas0525 bence mutlaka doktor yada hemşireyle iletısıme gecın bebek çok küçük şekeri düşer o kadar saat dayanması çok zor ne emiyorki karnı ne kadar doluyor ki o kadar aç kalabılıcek
Mommyhann Tas0525 en son 3.30 gibi verin herzmaankinden biraz fazla mama verebilirsnz sonra tekrar istediğinde artık oyalayın oyunlar oynayın zaten muhtemelen son 2 saat sizi zora sokar cünkü 3 4 saatte acıkıyorlar mra girceği zamanda uyuyakalır muhtemelen
Tas0525 Mommyhann gündüz olsa problem değil oyalarim ama sabah 9 gibi girecek gece 4 gibi verirsem sabah 8 kadar mutlaka kalkar zaten gece sürekli uyanan bir bebek dün gece en son 5 de beslenmeye kalktı mesela sonra sabah 8 kadar uyudu keske en son 5 de besleyebilsem
Tas0525 Mommyhann yaklaşık 6 saat demişler ama nasıl 6 saat aç bırakıcam bilmiyorum sürekli uyanıyor çünkü
bsrakurt Tas0525 çok kasmayın bence 4 de beslenmeyi kesecekmişsiniz zaten 5 de kesin doktorada söyleyin anestezi vereceklerdir hafif verirler belki de gerek kalmaz kendi uyur hastaneye arayın bence illa beslemeyin derse arabayla falan gezdirin oyalayin bir şekilde Allah’ım ne kadar zor🥲
Mommyhann Tas0525 ya bi sorsanız belki su falan verebilirmisin diye suyla idare edebilirsiniz yada bu gece eşinizle idare edin arabayla falan cıkın dışarı turlamaya
Tas0525 metehansmomm Allah razı olsun içimi ferahlattiniz evet beklemeden nasıl durabilir bilmiyorum birde sürekli kalkıyor ben sorduğumda ilaçsız emar demişlerdi bebek olduğu için uyutacaklarmis durmaz diye beyinden cekilecek
AEgemm metehansmomm biz de çektirdik böyle bir şart koydular hatta sordular gittiğimizde anestezi verileceği için soruyoruz dediler
Tas0525 metehansmomm eşime telefonda ilaçlı emar demişler bana ilacsiz emar demişlerdi kafam karıştı ilacsiz emar ne kadar sürüyor peki nasıl oluyor
1erkekanasi metehansmomm bende bebeğime 1 yaşında çektirdim ilaçlı emarda aç kalması gerektiğini özellikle söylediler rutin bir bilgi değil olması gereken
metehansmomm Tas0525 yetişkinlerde ilaçlı mr/anestezi öncesi açlığı mide bulantısı kusma yaşamamaları için istiyoruz tabi abdominal çekimler hariç. Ama bebeklerde böyle bir durum söz konusu değil aç bırakmak zaten mümkün değil. Siz yine 1 saat öncesinde beslenmesini sağlayın yeter panik olmayın bebişte etkilenmesin. Çok geçmiş olsun☺️
Tas0525 Minaisra Minaisra sabah 9 girecek 6 saat aç bırakabilmek için gece en geç 4 de beslenmeyi kesmem gerekiyor mümkün değil dün akşam en son gece 5 de beslendi sabah 8 uyandi anca bu şekilde dengeyi sağlayabilirim
Tas0525 metehansmomm ay çok teşekkür ederim Allah razı olsun yoksa gece nasıl avuturum 6 saat binayı inletir valla
_Serenity16 metehansmomm emin misiniz? İlaçlı dediği anestezili emarı kastediyor bence. Benim çocuğumda anestezili emara girdi ve asla yedirmeyin içirmeyin diye uyardılsr özellikle 8 saat. Hatta anestezi vermeden öncede özellikle sordular kusmaması vs için. Mama yerse bir saat öncesi çekim iptal olur bence
AEgemm Tas0525 Mr öncesi günü sık sık beslemiştim ben en son mamasını da biraz fazla vermiştim. Su da verilmiyor onu da verip uyuttum. Bugün uykusuz bırakın biraz uyutmayın geç uyutun gece uyanmaz belki.
metehansmomm AEgemm evet rutin prosedür bu şekilde çünkü. Çocuklarda bu açlığı sağlamak kolay ama bebeklerde beslenmeyi 1-2 saat önceden yaptırıp sonrasında işleme başlıyorduk. Bebeklerin 6 saat açlığını sağlamak çok zor şekeri düşebilir.
metehansmomm Tas0525 hastaneye, doktora, çekim protokolüne göre değişir. İlaçlıysa eğer tahmini yarım saati gözden çıkarın derim ama dediğim gibi değişkenlik gösterdiği için bu konuda bişey diyemem