ayaz2_ biz de tam bir haftadır uğraşıyoruz. Hırıltı, balgam, burun tıkanıklığı… serumla burnunu yıkasak da geniz doluysa hırıltı geçmiyo kızlar. Biz şunları yaptık belki birinize yardımım dokunur diye yazmak istedim herkes aynı şeyleri yaşıyor.
1- soğan karanfil hemen baş ucuna koydum her gece yeniledim
2- burnunu her beslemeden önce yıkadık. Onda da şöyle bir yol izledik ilk olarak serum fizyolojiği sağ ve sol burun deliklerine 2şer cc sıktıktan sonra kaldırıp balgam masajı yaptık.
Balgam masajı şöyle bebeği gaz çıkarır pozisyonda sırtına aşağıdan yukarıya el kubbe şeklindeyken pat pat yaparak balgamı yukarı çıkarmak. Ben serumu sıktıktan sonra dizime yüz üstü yatırıp 5 dk boyunca sırtına aşağıdan yukarı pat pat yaptım. El kubbe olacak ama canı acımasın. Eldeki o basınçla ciğerdeki balgam yukarı çıkıyor.
Yaparken çok etkili olacağını sanmamıştım ama yaparken eşim burnundan resmen balgam geliyo diyince daha bi şevkle yaptım. Ve sonunda kızım bi anda balgam kustu kızlar inanamadık. Şeffaf renkli sümüksü bi şey çıktı resmen çok garipti. Bunu günde 2-3 kere yaptık çoook rahatlattı bebeği inanın. Eğer burun yıkamayla geçmeyen bi durum varsa bunu muhakkak deneyin derim.
Aynı şeyi nebül uygulamasından sonra da yapabilirsiniz.
3- yatağının altına yükseltici bir şeyler koydum. Eğimli hale getirdik ki balgam mideye aksın ordan da atılsın gitsin diye. Bu da daha rahat uyumasını sağladı.
4- odada peteklerin üstüne su koyduk nemlensin diye. Ayrıca yatağının başında elektronik buhurdanlığım vardı içine su ve serum fiz koyup çalıştırdım gece boyu.
5- serum fizyolojik ile nebul uygulaması yaptık