Bade5 Merhaba, Kızımda yaklaşık 20 ile 25 gün arası ateşleniyor Pfapa yada Akdeniz ateşinden şüphe ediliyor. Bu bölüme bakan fakültede ki doktorlar hangisi oluyor? Trabzon’da özellikle bu hastalık için gittiniz doktor var mı?
Sogukbaklava Bade5 Trabzon u bilmiyorum ama çocuk ramotoloji ilgileniyo. Kızımda da bunlardan şüphelendiler
Ogulcan Bade5 bizde de aynı sıkıntı var üstüne birde kusma ve karın ağrısı Amilaz ve biluramın yüksek çıktı yarın detaylı ultrasonumuz var perşembe günüde ramatoloji bölümüne randevumuz var bizim doktorumuz da çölyak yada fmf den şüpheleniyor çok stresliyim
Sogukbaklava Bade5 Bizim sülalede çok fazla var kuzenlerim , kuzenimin çocuğu akdeniz ateşi. İlacı var kullanıyo anlayana kadar ki olan süreç çok kötüydü sürükli ateşlenip hastanelik oluyolardı
Bade5 Sogukbaklava bizde bildiğim kimsede yok ama gen çok farklı bilmediğimiz bi akrabamızda varsa çıkabilir
AleynaNur228 Colchicum kullanılıyor düzenli kullandığın zaman ataklar aza iniyor ve bu hastalık en az 20 yaşına kadar bu şekilde atak geçiriyor sonra hafifliyor 24 yaşındayım ben geçen sene öğrendim fmf olduğumu erkek kardesimde 3 yaşından beri biliyor tedavi görüyor 17 yaşında hala atak geçirir bende de çocukken aşırı ateş olurdu sık sık sonra dan azaldi beni bilemediler doktorlar aklımıza da genetik olabileceği gelmedi ama yeni öğrendim colchicum baslanali biraz rahatım ishal falan aza indi
Sogukbaklava AleynaNur228 sizin belirtiniz neydi bende de olabilir ama doktor sadece kızıma gen testi yaptı. Eşimin ve benim ailemde çok fazla var
Bade5 AleynaNur228 kızım 2 yaşında ilaç verirler o zaman. ilaçı olmasını ve 5 yaşına kadar devam edeceği internette
AleynaNur228 Sogukbaklava yoğun karın ağrısı ishal eklem.agrisi falan yapıyordu Ankilozan spondilit de var bende ikisi karıştı 😪
Bade5 Ogulcan yeğenim de çölyak var zor bi süreç çölyak hangisi daha zor bilemedim Allah yardımcımız olsun