iremaydmr Kızlar bebeğim 6 aylık erken konuşması için kalabalık ortamlar bebek için iyi mi aşiret geliniyim, ilk çocuğum, çok kuzenleri var günde en az 8 çocukla oyunlar oynar ilgilenirler merak ettiğim için sormak istedim
basakhanim34 iremaydmr tabi ki iyi ama 2 3 yaşındaki çocuklarda itme kakma vurma oyuncak fırlatma çok olur. Yani oynarlarken sen de başında olmalısın her zaman
papatyaebru iremaydmr bizde tam tersi kızım yalnız kuzeni var 2 tane uzağız 9 aylığız konuşmaya çalışıyor şu sıralar ama tam olarak konuşmadı keşke siz gibi kalabalık olsa daha erken konuşur diye düşünüyorum
Zlm iremaydmr kalabalık iyidir tabi akranlarindan daha hızlı öğreniyorlar. Bizim kimsemiz yoktu ama kızım yinede erken konuştu. Sizde kitap okuyun sürekli aynı kitapları okuyun oda konuşmaya faydaliymis. Birde ben ne yapiyosam şarkı şeklinde kızıma anlatırdım şarkı olmasında faydası olduğunu düşünüyorum
_Goktugunannesi__ iremaydmr Tabi erken konuşmasına kalabalıkta etken fakat ben etkinliklerinde erken konuşmaya teşvik ettiğini düşünüyorum boyama yapmak kitap okumak gibi
_Goktugunannesi__ iremaydmr Biz ev olarakta kalabalığız birliğim ve büyüklü ev olduğu için gelen giden de eksik olmuyor yemek yapanım da olduğu için oğluma bol noş vakit ayırabiliyorum kısıtlı zaman diliminde TV dde izliyoruz ama izlerken konuşuyoruz aa kedi kedi ne diyordu gibi veya meyvelerle ilgili çizgi film açıyorum bu hangi meyve falan soruyorum öyle yani ama 27 aylık hala konuşamıyor🤷♀️kelimesi var sadece anlatmak istediğini tek kelimeyle anlatıyor
Theodora iremaydmr arkadasimin kizi kuzenleriyle buyudu ve cok parka cikarir bana da baski yapardi cocuk konusmayacak senin yuzunden hep ikiniz yalnizsiniz derdi, gitmiyorum diye kizardi. O asiri sosyal ben de asosyalim. Cocuklarimiz yasit bu arada. Su an 4 yasindalar benim ki 2.5 yasinda birden konusmaya basladi arkadasimin kizi hâlâ konusmuyor. Anaokuluna baslatti konussun diye ogretmen dil terapistine yonlendirdi su ara onunla ugrasiyor. Ben kalabalik ortamin bir artisi oldugunu dusunmuyorum su yasadiklarimizdan sonra. Baba cok onemli ama esim isten gelir saatlerce sıkılmadan oyun oynatirdi onun cok etkisi oldu bence.