annesininaslani Büyüyecek sıralayavak koşacak düşecek, dizleri kanayacak, elleri soyulacak. Bisiklrte binecek düşecek, uyurken henüz yatakta tek kişilik yatmayı bilmeyecek korkuluksuzken öğrenen kadar düşebilir. Çocuk bu düşmeden hangimiz büyüdük ki o büyümesin? Suçlama kendini.
Büyük küçük yaraları olabilir hatta çoğunda hiç hatırlamayadabilir.
Benim kızım 4 aylık henüz hiç düşmedi ama, yeğenlerim o kadar çok düştü ki.. Yürüteçten düştü, beşikten atladı, hakıya vuruyordu kafasını halının izi alnında çıkıyordu alıyordum sakinleştiriyordum devam.
Ne bileyim kafasını çarptı yarıldı böyle şeylerde soğuk kanlı olacaksın. Kafa derisi çabuk açılır dizime yatırdım kafa derisini birbirine yakın ittirdim açılmasın diye, pamuğu da bir yandan tutuyordum. Yeğenimin babası arabayla gelp hastaneye götürene kadar öyle tuttum. Kan durdu, kafasının derisi açılmadı hatta kan oıjtılaşıp tutmuştu bile. Kabuk gibi olmuş. Dikiş atmaya bile gerek kalmadı kim yaptıysa çok iyi yapmış dedi hemşire mesela.
büyük yeğenimde düşmüştü yapmadıkları için 8 dikişi vardı kafasında bebekken. Kardeşinin olmadı yani soğuk kanlı ol ve kendini üzme..
bebeğin bunları hiç hatırlamayacak sen de düle kalka büyümesine alışacaksın🥰