Eliifmahmut7 Merhaba anneler, oğlum 4 aylık ama yüzüstü koydugumda dönmüyor hic caba göstermiyor normal mi? Ne yapmam gerekiyor? Önerilerinize ihtiyacım var🙏🏼
Morkekik Eliifmahmut7 Öncelikle sırt üstünden yüz üstüne dönmeli bu aylarda. Sonra ilerki aylarda 6 yada 7 gibi yüz üstünden sırt üstüne dönebilir. Siz sık sık yüz üstü pozisyonda bırakın sırt kasları gelişsin
snyck Eliifmahmut7 8 aylıkken döndü bizimki 😁 aceleye gerek yok her bebek farklıdır bizim kiz yüzüstü asla durmuyordu mesela bu yuzden de gec oldu dönmesi
Papatyam1703 Eliifmahmut7 bence acele etmeyin eninde sonunda oluyor kızım 3 aylık döndü 5 aylık emekledi 8 bitirmişti ki tutunarak yürümeye başladı bazen diyorum daha geç başlasaydı daha az yorulurdum 😂😂
ilkim Daha çok erken annesi hiç kafanıza takmayın 5 buçuk aylık oğlum yeni yeni dönmeye başladı 😊her bebeğin gelişimi, yetenekleri farklıdır. Bir anda aa dönebiliyor diyeceksiniz 😍
Eliifmahmut7 ilkim ya canım benim, böyle arastırıyorum bakıyorum hep 4 aylık bebeklerin döndüğü yazıyor ne bilyim endişelendim bi ama içimi rahatlattın🥰🙏🏼
Eylusunannesi6 Sırt üstü yatarken dönüyor benim kızım yan dönüyor Ordanda yüz üstü dönüyor ama yüz üstü koyunca dönemiyor 4 ay 25. Günlük
Eliifmahmut7 Morkekik aynen yatırıyorum canım ama nedense bir türlü dönmek için çabalamıyor ağlıyor hemen😔
Morkekik Eliifmahmut7 Dediğim gibi yüz üstünden sırtta dönmesi için cook erken daha endişe etme. Ama sırttan yüz üstüne dönmek için biraz sende çalıştırabilirsin. Mesela sırt üstü yatarken el bileklerinden tutup yavaş yavaş sağa sola şarkı söyleyerek oynayarak hafif hafif döndürebilirsin.Oyuncağı sağına yada soluna koy poposundan hafifçe destek vererek oyuncak tarafına döndürmeye çalış oda oyuncağı almak için çabalıcaktır. Dönmeyi öğrenince önce bunda ustalaşıcak sonra yüz üstünden sırt üstüne dönmeye çabalıcak. Bende senin gibiydim yok dönmedi emeklemedi sürünmedi. Herşeyi kafama takardım. Ama hepsininide zamanı gelince o kendini hazır hissedince yaptı 😊 şimdi yavaş yavaş yürümeye çalışıyor.😊 Zaman çok çabuk geçiyor tadını çıkarmaya bak. 😉
Nebicimanne Eliifmahmut7 4 aylik bunun icin endiselenmeyin daha kucuk kaslari yeterince gelisince kendine guvenince donecektir😊
Obenimmelegim 4 ay 15 günlük dönmüyor yüzüstyken dönemiyor sırt üstyken poposunu kaldırıp koltukta dönüyo yerde dönemiyo