Merhaba. Bu konudan o kadar mızdaribim ki. Biz de anafilaksinin eşiğinden döndük defalarca 20 aylık bu arada bebeğim. Bir süredir denemiyorum artık buğday ürünleri. Gluten testi yaptırmıştık Glutene hassasiyeti çıkmadı. Yulaf ununa yöneldim ben de. Ancak Yulaf unu olarak sevmedi. Ben de bu eti lifalifin ince öğütülmüş olan yulafını blenderdan geçirerek veya havanda ezerek un haline getiriyorum. Yumırta akına da alerjisi var sadece sarısı az bir süt ile pankek yapıyorum kahvaltılarda ekmek niyetine onu yiyor severek. Bu undan kek de yaptım güzel oldu ancak ekmeği başarılı değildi pek. Glutensiz un da denedim ancak nişasta sayılabilecek bir içerik olduğu için sanırım pek sevmedi, ekmeği kabarmıyor ve biraz sert oluyor ama bebeğimiz sevebilir belki. Pilav seviyor ekmek yerine onu koydum ama dozunu kaçırmamak gerek boş kilo olmaması için. Çift çekilmiş kıyma ile ekmezsiz köfte yapıuorum onu seviyor. Kıyma, et, tavuk ile sebze yemeği yapıyorum. Az pilav ve yoğurt ile. Genel olarak öğle ve akşam yemekleri bu şekilde. Mısır ununu da pek sevmedi maalesef siz deneyebilirsiniz. Pirinç makarnası varmış henüz denemedim ama nihayetinde pirinç, pilavdan farkı yoktur diye düşünüyorum. Biz makarna yerken özenirse diye aklımın bir köşesinde. Şu döneme kadar bizim yediklerimize çok takılmadı ama isterse diye düşünüyorum. Okula gidene kadar geçmezse falan ne yaparız diye onu düşünüyorum kara kara:( umarım en kısa zaman da geçer sizin de alerjiniz. Ek olarak dışarda akranlarının elinde görünce çubuk kraker çikolata vs, yüzüme bakıyor. Sırf çikolatada zaten sorun yok da gofret tarzı bir sey olarak pikolata(pirinç patlaklı çikolata), kraker alternatifi olarak da eti gong var ya mısır ve pirinç patlaklı ondan veriyorum severek yiyor.