YusufPoyraz Kızlar pazar günü tam 40 gün oluyor bu 40 çıkarmak için banyo ne zaman yapılıyor 40. Gün mü yani pazar günü mü yoksa pazar gününden sonra mı olması lazım
tosuncukannesi YusufPoyraz normalde 40. gün yapılır ama ben tam 40. gün gezmeye çıktığımdan üşümesinden korktum 39 günlükken kırkladık
Sahreyldrm YusufPoyraz 40 sağlam taş toplanır, altın, bide yaprağı dökülmeyen mesela zeytin yeni dünya gibi ağaç yapraklarından 7 tane toplanıp suyun içine atılır bizde bebek yıkanır evin içindeki herkes de o suyla abdestlenir
tosuncukannesi YusufPoyraz yni bu 40.çıkması zaten eskiden kalan bir gelenek yani çocuğu illa 40 uçurmana gerek yok ama benim çok hoşuma gittiği için bende yapmıştım yinede bir gelenek için oğlumun hasts olmasını göze alamazdım tabiki yine tercih sizin
Dilbur Canım kırk şaşmaz derler tam kırkında yıkanılmasj gerek diye biliyorum tam gününde olması önemliymiş
Aytenyarenduranefe Bızımkı dun cıktı sabah banyosunu yaptırdım ama nasıl seyler yapılır ne yapılır bılemedım sadece yıkadım cıkardım olmadım ı yanı