Eliyle gösterdiği şeyleri alıp direk vermeyin adını söyleyip mesela su. Mu istiyorsun diye sorun bir de eğitici cırt cırtlı kitaplar var onlardan alın eğitici zeka kartları alın onları önce siz söyleyin bak bu elma vs. Ben onların çok faydasını gördüm benim kızım da 20 aylık akıcı bir şekilde konuşuyor ben o zeka kartları ve kitaplara bağlıyorum tabikş her çocuğun gelişimi çok farklı konuşmaz ama bir den bire çok güzel şekilde konuşabilir bıkmadan usanmadan anlatım herşeyi şuan üstünü değiştiriyorum bezini değiştiriyorum bal sana kahvaltı hazırlıyorum birlikte yapalım mı bana yardım et vs . Ben kahvaltı hazırlarken buzdolabımdan ona veriyorum o masaya koyuyor ve beni sabah uyandırırken anne kalk kahvaltı hazırlıcaz diyor yaptığınız işlere onu dahil edin hadi oyuncaklarını birlikte toplayalım bak bebeğini alalım ordan yada arabanı sen al topunu ben alayım gibi isimlerini belirtin inşallah en kısa sürede sonuç alırsınız tavsiyem karşınızdaki küçük bir çocuk anlamaz değil de yetişkin bir birey varmış gibi açıklayıcı konuşun ☺️ olur herşey canınızı da sıkmayın çocuklar günden güne değişkenlik gösteriyor