Mommbaby rica ederim 😇 yutmayı öğrenecek bir şekilde full sıvı ya da muhallebi tarzı vermeyin bence. Sonra hiç öğrenemez. Ben denemedim ama annem biz bebekken yutmayı öğrenelim diye ilk başlarda şöyle bi şey yapmış. Yemeği vermiş ağzına sonra emziğini vermiş emzikle yutmayı öğrenmişiz. Bilmiyorum emzik kullanıyorsa belki denenebilir. Siz bilirsiniz. Ya da bazen kızımın ağzının ucunda kaşığı tuttuğumda da daha kolay yutuyor.
Yemeklere gelecek olursak ben hep kendimize yaptığım gibi yapıyorum. Tabi tadımlarını yaptığım gıdalarla. Tuzsuz, baharatsız (nane ve kekiğe yeni izin verdi doktorumuz). Bir de yemeklerinde yağ yerine su kullanıyorum. Şöyleki kıymayı az suyla kavuruyorum soğanı vs de öyle. Çiçek yağını sağlıklı bulmuyorum. Zeytinyağı yanma derecesi düşük hir yağ. O yüzden zeytinyağı kullanılabilecek bir yemek ise yaptığım yemeğin her şeyi hazır olduktan sonra kapağını kapatmadan önce üstüne zeytinyağını ekliyorum. Bir de yemekleri az su ile yapıyorum. Vitaminleri boş yere suya gitmesin midesini boşa doldurmayayım diye. Çorba bir kere verdim onu da et suyuyla yaptım içinde rende sebzeler falan vardı yani sırf su gibi değildi. Koyuydu. Salça olarak da ona özel tuzsuz organik biber salçası aldım onu kullanıyorum. Örnek olarak da bazı yaptığım yemekleri söyleyeyim
Taze fasülye yemeği küçük küçük kesip yapıyorum. Soğanlı salçalı (domatese alerjisi var suan)
Karnabahar yemeği yine küçük keserek soğanlı kuzu kıymalı salçalı bazen havuç da koyuyorum
Pirinçli ıspanak yemeği yine küçük keserek
Bulgur pilavı biberli salçalı soğanlı sarımsaklı Sadece biraz fazla pişiriyorum
Pirinc pilavı tereyağ la yapıyorum ama pek kavurmuyorum. Arpa şehriyeli yapıyorum. Yine bize göre fazla pişiriyorum.
Brokoli yi buharda pişirip bir kısmını küçük parçalar halinde önüne koyuyorum kendi yemeye çalışsın diye kalanı da yine küçük parçalar halinde zeytinyağlı yapıp veriyorum.
Kıymalı yıldız erişte yapıyorum salçalı sarımsaklı. Yoğurtla çok severek yiyiyor.
Yemediği her yemeği yoğurtla deniyorum. Çoğu yemeği yoğurtla seviyor 😂
kuru fasülye de yedi onu da yemek gibi yaptım ama çatalla ezdim sonra.
Kıymalı patates yemeği yapıyorum yine bazen havuç da koyuyorum. Rendenin küçük yeriyle yapıyorum genelde. Ama su gibi yapan değil😅
Yeşil mercimek yemeği yaptım çok gaz yapıyor ama 😂
Yakında bezelye yemeği yapıp deneteceğim havuçlu soğanlı salçalı yaparım yine.
Aklıma bunlar geldi şimdilik.