Prensesannesi___ Öncelikle 5 aylıkken ek gıdaya başlamanız için doktor görüşü almanız gerekir. Kimi doktorlar 6 aydan önce başlatmıyor. Doktor başla derse bunları çöpe attırır. Sen sadece tadım yaptıracaksın ve tabi her insanın sevdiği şeyleri çocuğa en son vereceksin. Örneğin bizim doktorumuz ek gıdada 3.haftaya geçtiğimizde meyve verebilirsin dedi. Sebzelerle full devam. Şimdi 8 aylık olduk, yemek çeşidi arttıkça yemeklerini seçmeye basladı. Avokadoyu yerken şimdi yemiyor, kabak yemeğini severek yerdi, simdi iğrenerek yiyor 😅 mesela brokoli yemeğini çok seviyor 🥲 Tadım yaparken de küçük bir kabağı haşla sonra çatalla ez , çekirdeklerine dikkat ederek tattır. İlerleyen zamanlarda kabağın yanına havuc, patates haşla ayrı ayrı ez, öyle tadımı yaptır, mesela sonraki günlerde üçünü karıştırıpta verebilirsin. Tabi arkadaşlarda yazmış. Önce tek tek tadım yaptır. Zaten bu aşamada amaç karnını doyurmak değil, yeni tadlar öğrenmesi, tadlari ayırt etmesi gerekir, ona göre karışık malzemeli yemek yaparken biraz daha alışır.