momikaa Hanımlar buzluk hazırlığı yapıyorum daha önce sarma yapmıştım buzluktan çıkarıp pişirince çok beğenmemiştim. Bugün nohut haşladım, patlıcan kızarttım karnıyarık için, biber dolduracağım, sonraki günlerde içli köfte ve börek yapar koyarım diye düşünüyorum sizlern güzel oluyor dediğiniz tarifleriniz önerileriniz var mıdır? Neler yapılabilir başka ?
Sungerbob momikaa Konudan bağımsız olacak ama bende sarma sarıp buzluğa atmak istiyordum güzel olmuyor yazmışsınız içi sulu falan mı oluyor buzu çözüldükten sonra birde pişirerek mi koydunuz buzluğa yoksa çıkarınca mı pişirdiniz
tazecikanne45 momikaa bildiğim bütün kurabiye hamurlarını yoğurup koydum tuzlu tatlı. Kek yaptım. Buzluk böreği yaptım. Bi misafir gelince hemen 5 dk da hazırlıyorum kolaylık oluyor
Sogukbaklava momikaa nohut, kuru fasulye taze fasulye,barbunya ,karnıyarıklık patlıcan,biber,Maydanoz( kıyıp öyle koyarım),dolma içi,kurabiye, elime ne gecerse koyuyorum 🙂
simseklivekalpli momikaa kurabiye hamuru, pişmiş poğaça, közlenmiş patlican ve kıırmızı biber, mısır aklıma gelenler
Winghshell Sungerbob Ben pişirmeden sarıp koyuyorum zeytinyağli sarma çıkarıp pisirince lezzetli oluyor
Bedaliza Sungerbob Sogukbaklava momikaa Yaprak sarmayı pişirmeden koyun buzluğa. Ne bozuluyor, ne tadı değişiyor. Yeni sarılmış gibi oluyor tadı.
cnscns1 Sungerbob içini pişir biraz sonra sar at buzluğa çıkarınca da buzlu buzlu koy tencereye üstüne de suyunu çok koyma bi de sos ne seviyorsan koy mis gibi oluyor ben hep öyle yapıyorum aniden sarma saramam valla
inci86 tazecikanne45 ay nasıl yapıyorsunuz benimde bebeğim var misafir geldiğinde sıkışıyorum kurabiye keki galan nasıl koyuyırusmjz
milav Sogukbaklava dere otu koyuyordum çorbalara vs ama maydanoz hiç denemedim ve hep dolapta solup gidiyor salatalar için koyulur mu sizce
momikaa cnscns1 bende buzlu pişirdim ama yeni sarılmışla aynı lezzet olmadı gibi bir daha deneyeceğim bide lahanayı deneyeyim
Sungerbob cnscns1 Bende saramıyorum bu aralarda canım çok istiyor en azından saracağım zaman çok sarayım da buzluğa atayım teşekkür ederim bilginize bu arada 😍
momikaa Sungerbob pişirmeden koydum ama buzunun çözülmesini beklemedim biraz gevşediler pişince yani belki buzunun çözülmesini bekleyip pişirsem farklı olurdu
bisenakillisinzaten momikaa suda bekletilmiş kuru fasulye haşlanmış nohut yeşil mercimek Börek sarma karnıyarıklık patlıcan Vişne erik Mayalanmış hamur poğaça pişi için Doğranmış biber soğan Rendelenmiş domates Taze fasulye Doğranmış yeşil soğan dereotu maydanoz Köfte Haşlanmış mısır bezelye
Poyrazdemir2 momikaa içli köfte oluyor , pogaca gibi hamur işleri dolaba girebiliyor , bi tanıdığım böreği tepsiyle koyuyordu😂😂
sekerszkahve Sungerbob sarıp pişirmeden koyun çıkarıp buzlu buzlu kısık ateşte pişirin çok güzel oluyor pişirip koyunca güzel olmuyor