vaveyla__ her ikisi de olabilir canım ara ver sen çünkü çok hızlı dağılıyor kontrol altında tutamıyorsun krem olarak mustela stelatopia kullanabilirsin çoğu doktor onu yazıyor temiz içerikli de şampuanını değiştirebilirsin aynı markanın var çamaşırları için deterjanı da çok önemli gerekirse çift durulama yap banyoda lif kullanma o bölgeleri çok hassas oluyor elinle yıkayabilirsin ve her duştan sonra muhakkak nemlendir bu krem ile o bölgeleri çok kuruyor kurudukça kaşınıyor ve çok huysuz oluyorlar 😪sen de diyet yap bu ürünleri yeme içme zaten doktora gidince o da aynısını diyecek ve sana bir diyet listesi verecek bu sürede alerjik bebekler kilo kaybediyor 😖o konu canını da sıkmasın mama kullanıyorsan doktorun alerjik mama ya çevirir çünkü o da tetikler. Alerji testi erken yapılıyor fakat devlette önce çocuk doktoru muayene edip alerji ve immünoloji bölümünden kayıt açıyor ve uygun randevu bekliyorsun ve ben İstanbul da çocuk doktoru için bile 2 ay bekledim fakat randevu bulamadım özel de de çok maliyetli en az 10k başlıyordu en sonunda okey dedim bir laboratuvar ile anlaştım 8k eve gelip alacakları ama işini bilmeyen kişilermiş kaç kişi kaç hafta geldiler oğlum delik deşik oldu her yeri morardı en sonun da alamadılar yok gelmeyin dedim artık daha sonra şans eseri memlekete yolum düştü küçük şehir randevu buldum çocuk doktoru muayene etti açtı alerji den bölüm ve İstanbul a geldim 1 hafta içinde alerji randevusu açıldı ve yaptırdım kan verdik 2 hafta sonra sonuç çıktı