Kayasuzey Merhaba kızlar Oğlum 3 yasında ikili cümle az kullanıyor kelime sayısı fazla yok , erkek cocukları gec konusur diyoralar sizlerde durum nedir , bh durumu yaşayan varsa beler yapıyorsunuz , çalışan bir anneyim
semosbaran Kayasuzey merhaba benim oglumda 3.5 yasinda anne baba no falan bazi kelimeleri kullaniyor bende erkek cocuk gec konusur falan dedim dil terapisine götürdüm oda psikiyatriye yonlendirdi otizim dedi ama anlasilir o yuzden bi kac psikiyatriye daaha goturucem
oglumubeklerken Kayasuzey 34 aylık oğlum aralıkta 3 yaşını doldurucak. Konuşuyor çok konuşuyor 5 6 kelimeli cümleleri var ama bazı harfleri soyleyemiyor bazı kelimeleri yanlış söylüyor falan. 3 yaşını doldurmasini bekliyorum dil terapistine götürmek için. Hala aynı olursa o zaman götürücem. S harfini söyleyemiyor mesela SEN yerine YEN diyor, NASIL yerine NANI diyor. Yani bu şekilde bir sürü soyleyemedigi kelimeler harfler var.
matmazelll34 Kayasuzey 3 buçuk yaş oğlum var şarkıları ezberliyor söylüyor hatta geçen a101 harca harca bitmez diye bağırıyordu markette bazen bende şaşırıyorum demek ki her çocuğun gelişimi gerçekten farklı çünkü oğlum 2 yaşına kadar anne baba bile demezdi
limonzeytinmom oglumubeklerken 37 aylık kızım var o da öyle bazı harfleri söyleyemiyor ama kelime söylemezse kendi kendine tekrarlıyor sonra sinir oluyor söyleyemiyorum diye. Harf söyleyemem normal değil mi? 5 yasa kadar normal kabul ediliyor diye okumustum 😟
Birdunyabircennetannesi oglumubeklerken Bu durum normal diye düşünüyorum Oğlumunda R ve K ye dili dönmüyor Akıcı konuşur ama mesela içinde R ve K varsa dönmüyor Mesela ayaba tarpuz diyor
semosbaran duygu_ars bu zaman kadar ben bi otizim belirtisi gormedim. Konusmuyor bir kac kelime. Gozlemlemesi 5 dk surdu gozume bakmadi elimi sıkmadi ben komut vermeden yapamadi dedi aslinda cocugun dikkatini oyuncaklar cekti buna dayanarak otizim dedi korkmasi kendini geri cekmesi falan. Ve bugun ozel egitim okuluna göturdum dil terapisti icin bu saydiginiz seylerle otizim olamaz goz kontagida kuruyor ama aklinizda kalmasin bir psikiyatriye daha gidin ama dilde sorun var dediler
limonzeytinmom Kayasuzey bir tanıdığım konuşma terapistine destek aldı. 37 aylık kızım var 7 8 li cümle kuruyor. 24.aydan sonra daha aktif konusmaya başladı sonra oyun gruplarına VS götürdüm kendi Yasıtları ve yeni insanlarla iletişim kurmak birden açtı ilerletti konusmasını ki dil terapisti de extra bir sey yoksa onu öneriyor zaten genelde.
oglumubeklerken limonzeytinmom ya belki normaldir şu süreçte ama hani o şekilde söyleyemeyince konuşması da net değilmiş gibi oluyor
Tottikim Kayasuzey 3 bucuga gidiyoruz benim kizimda aktif konusmaasi yok hala bazi kelimeleri yuvarlayip cikariyo falan .sohbet asamasinda deyil kisa basit cumleleri var .baska dikkat cektiginiz biseyi varmi konusma geriligi disinda .
limonzeytinmom oglumubeklerken hayır canım. Mesela biz alfabeyi söyletiyorum ki hangi harfleri söyleyemiyor bilelim diye. Magnetleri var. Söyleyemediği Magnetleri kenara ayırıp onunla ilgili kelimeler söyletiyoruz. Mesela R harfi.. Roket diyelim resim diyelim fotograf diyelim seklinde. Bakıyoruz ki yok söyleyemiyor gercekten. Ama bunun üzerinde keskin sekilde durmayın diyor uzmanlar. Bazen sıkmadan bak bu sekilde ses cıkaracaksın dilini yuvarla agzında ve harfi söyle diyoruz R için rrrrrrr dite uzatıyoruz ama o yyyyyyy diye cıkıyor 🤣 Ben normal diye okudum sıkmadan üstüne düşmeden düzeltmeye canlısın dıyorlar 🤷
Esrataluy Kayasuzey eski zaman ile şu zamanı kıyaslamayın , 3 yaşında bi çocuk 3 4 lü kelimeler kurmalı yani tabi her çocuk aynı olacak diye bir şey yok ama 3 yaş da kendini ifade edip uzun cümleler kurması gerek benimde oğlum 3 buçuk yaşında aynı zamanda özel bir birey kız kardeşim var o yüzden bu konulara hakimim
gamzes-26 Ekran varsa hayatınızda çıkarın tv flan kapalı olmalı çocuk uyanık olduğu süreçte 1 ayda inanılmaz fark yaratmıştı bizde 2.5 yaşında konuşmuyordu kızım şuan 3 yaşında cümleler kuruyor
oglumubeklerken limonzeytinmom inşallah normaldir gerçekten. Konuşması gerçekten güzel yanı uzun uzun cümleler kuruyor. Ama dediğim gibi bazı harfleri söyleyemeyince o kelimeyi düzgün çıkaramıyor ya mesela o söylediği kelimeyi ben anlayabiliyorum ama etrafımızda ki insanlar anlamayınca aaa hala konuşamıyor falan tepkileri geliyor. Bir de şey var bizde, ben geldim der mesela ama bunu ben yaptım değil de bunu ben yap der. Yani anlatabildim mi. Mesela babam işten gelsin dışarı çıkalım değil de “baba iş gel ben dışarı çık” der örneğin. Bu da kafama takılıyor.
limonzeytinmom oglumubeklerken Anladıgım kadarıyla ekleri kullanmıyor. Sadece kelime kelime konusuyor. O konuda bilgim yok acıkcası yanlış yönlendirmiş olmayayım. Etrafta benım kızımın da uzun cümlesini anlamayan var ama onlar benım dediğimi de anlamayan insanlar 🤣
oglumubeklerken limonzeytinmom evet tüm ekleri kullanmıyor önceden hiç kullanmıyordu ben geldim bile demiyordu ben gel diyordu, sonradan işte ben geldiimm ya da kim geldi falan demeye başladı ama tam olarak böyle kullanamadığı ekler var
limonzeytinmom oglumubeklerken o söylediği zamn siz dogrusunu tekrarlayıp 1 kere olacak sekilde biz öyle yaptık. Duyarak öğreniyor zamanla. Ben gel dediği zman mesela ben geldim diye siz söyleyin. Tabii ben tecrübelerimi paylaşıyorum yanlış anlamayın sakın 😇
Mavigokyuzu 2 yaş ile iki kelimeli cumlelerin kurulması beklenir. 3 yaş biraz durumunuz geç kalmış geldi bana,bir destek alabilirsiniz
Birdunyabircennetannesi Kayasuzey Ekran varsa kesin mutlaka 3 yaş 4 aylık akıcı şekilde konuşuyor Bir dil terapistine götürün derim