Emziren bir anneyim. Rezene hakkında son zamanlarda kötü şeyler yazıldı çizildi. Ben de içmiyordum ve bebeğimin gaz şikayetleri devam etti.( 45 günlüğüz) Kanserojen madde içerdiğine dair yazılar çıktı. Hic kullanmadim ama gaz için bebeğe kullanılan damlalar çok mu sağlıklı? Ben gaz damlasındansa kendi rezenemi demleyip içmeyi tercih ediyorum ve bebeğim de ben de mutluyuz. Bence bazı doktorlar rezenenin bu yararini bildiği için kendi gaz damlalarina rağbet edilmeyeceğini bildiğinden bu şekilde konuşuyor. Eee daha düne kadar kansere karşı koruyor diyordunuz?? Ha bu ara şöyle birakayim bunu da : ABD’de yapılan bir araştırmaya göre, rezene içeren bitkisel takviyelerin prostat kanserine karşı koruma potansiyeli bulunur. Rezene çayı, yine kansere karşı koruma sağlayan pek çok antioksidan bileşen içerir. Kuersetin bu bileşiklerden biridir. Rezenenin, anetol içeriğiyle anti-inflamatuvar yapısı iltihabı engellediği anlamına gelirken normal hücrelerin kanser hücrelerine dönüşmesine izin vermez. Yine lif ve C vitamini zengini rezene, kanser tedavisinde destekleyici bir gıdadır. ABD’de yapılan bir araştırmada, rezene akciğer ve kolon kanseri hücrelerinin büyümesini engelleyerek yardımcı görev üstlendi. Antioksidanlarla birlikte lifli yapısı, rezeneyi özellikle kolorektal kanserleri önlemede önemli bir yere koyar. Ancak östrojen benzeri etkileri nedeniyle rezene, meme ve yumurtalık kanseri için tehlikeli olabilir.